Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 18. kolo, neděle 3.11.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Olomouc

4:1
0:0, 0:1, 4:0
Branky: 53. Píša, 55. Martinec, 56. Jantovský, 60. Lubina – 23. Trešl. Rozhodčí: Fietko – Dvořák, Křivský. Vyloučení: 3:6, navíc Kříž (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8052. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Salfický – Mudroch, Augusta (41. Kříž), Malinský, Pácal, Cypljakov, Píša – Lubina, Blažek, Jantovský – Koudelka (25. Pospíšil), Martinec, Hejduk – S. Procházka, Plášek, M. Procházka (41. Koudelka).
Olomouc: Blažek – Bača, Benýšek, Pavlas, Polák, Tichý, Veber – Nohel, Trešl, Tomek – Tomajko, Broš, R. Procházka – Slavík, Palinek (21. Lipenský), Svoboda (21. Dvořák).

Komentář

Na pardubickém ledě se hrálo zajímavé utkání, které gradovalo v závěrečné třetině, kdy domácí tým během necelých tří minut stačil otočit skóre, a zajistit si tak důležité body.

třetnutí začali domácí tradičním náporem, ale jejich útočné akce postrádaly přesnější zakončení. Hosté hned v úvodu dali jasně najevo, že do Pardubic přijeli s obrannou taktikou. Důkladně bránili a ze zajištěné obrany přecházeli k rychlým brejkům. V 18. minutě se jim to málem vyplatilo, ale pardubický obránce Pácal stačil vyrazit z prázdné branky.

Ve druhé třetině slabá úroveň utkání pokračovala, slabinou domácího týmu bylo zakončování akce, hosté nikam nespěchali a stačili drobit hru, aby Pardubičtí nemohli uplatnit technickou kombinaci. Domácí ani v těch nejvyloženějších šancích nedokázali překonat Blažka v brance Hanáků. Taktika hostí přinesla úspěch ve 23. minutě, kdy v oslabení dal Trešl vedoucí gól.

V závěrečné třetině se přece jen úroveň a tempo hry zvedly. Zásluhu na tom měli po vyrovnání usilující domácí hráči. Ti si vynutili místy až výraznou převahu, srovnat se jim podařilo až v 53. minutě, kdy obránci Cypljakov s Píšou našli recept na olomouckého brankáře a Píša tvrdou střelou nad ramena Blažka vyrovnal.

Krátce na to dali domácí druhý gól, ale rozhodčí Fietko branku neuznal. V 55. minutě využili domácí přesilovku pět na tři ke vstřelení druhé branky a ještě než se srovnal počet hráčů na ledě, Jantovský další střelou pod horní tyčku olomoucké branky dal třetí gól. Tečku za střetnutím udělal 19 sekund před koncem hry Lubina.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Po páteční výhře s Vítkovicemi asi naši hráči trochu soupeře podcenili. V naší hře nebyla taková lehkost jako předtím, ale znovu se projevila morální síla mužstva.“

Jiří Látal (HC Olomouc): „Jedním z rozhodujících momentů byla neproměněná šance Broše ve druhé třetině. Rozhodující byla ale přesilovka domácích pět na tři. Zbytečnými fauly nás oslabil Bača, mužstvu chybí stmelující osobnost.“

Zápasy v sezóně

5. kolo, 27. 9. 1996
OLO - PCE
1:2
18. kolo, 3. 11. 1996
PCE - OLO
4:1
31. kolo, 3. 1. 1997
OLO - PCE
2:3
44. kolo, 18. 2. 1997
PCE - OLO
5:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube