Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 8. kolo, neděle 6.10.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Plzeň

5:4
1:4, 2:0, 2:0
Branky: 20. S. Procházka, 30. Martinec, 32. Martinec, 41. Hejduk, 53. Pospíšil – 7. Klimt, 12. Straka, 15. Vostřák, 20. Hanzlík. Rozhodčí: Blažek – Kostka, Fiala. Vyloučení: 3:11. Využití: 2:1. Diváci: 4606. Průběh utkání: 0:4, 5:4.
Dynamo Pardubice: Barta (12. Salfický) – Malinský, Augusta, Pácal, Píša, Cypljakov, Mudroch – Lubina, Blažek (41. Koudelka), Pospíšil – Hejduk, Martinec, Jantovský – S. Procházka, Plášek, M. Procházka.
Plzeň: Altrichter – Šmíd, Řezníček, Špaček, Vlček, Jindřich, Hanzlík, Ruprecht – Volák, Kučera, Klimt – Jelínek, Straka, Novotný – Vostřák, Kořínek, Kampf – Rybár, Šanda, Mach.

Komentář

Na pardubickém ledě viděli diváci dramatické utkání a především nevídaný výkon domácího mužstva, které dokázalo obrátit nepříznivý stav 0:4 na konečných 5:4. Bylo to zasloužené vítězství pardubického celku, který s výjimkou úvodní třetiny měl režii utkání ve svých rukách.

Oba celky začaly s otevřeným hledím, překvapilo to zejména u Plzně, která se snažila o důraznou nátlakovou hru a ta dělala domácím hráčům zejména v obranném pásmu hodně problémů.

Po zásluze Plzeňští dokázali trestat nepřesnosti pardubické obrany brankami. V sedmé minutě otevřel skóre Klimt, ve 12. minutě prostřelil pardubického brankáře Bartu Straka a pardubický gólman odjel na střídačku. O tři minuty později Vostřák tečoval v přesilovce střelu před Salfickým a 15 sekund před první sirénou Hanzlík od modré překvapil pardubického gólmana počtvrté. Domácí stačili sedm sekund před koncem Stanislavem Procházkou snížit.

Ve druhé třetině domácí přidali na rychlosti a důrazu, soupeře zatlačili do obrany a když dokázali využít ve 30. a 32. minutě dvou přesilovek po výborných akcích Martince, měli v závěrečné třetině obrovskou šanci. Navíc v 39. minutě Salfický chytil Řezníčkovi trestné střílení. Bojovný a nadšený výkon domácího mužstva v závěrečné třetině přinesl úspěch.

Pardubičtí trenéři do poslední dvacetiminutovky provedli drobné korektury v sestavě, Blažka nahradil v prvním útoku Koudelka, Pospíšil se vrátil k Martincovi a hned se to projevilo v obrovském tlaku domácích hráčů. Po 36 sekundách Hejduk vyrovnal a v 53. minutě po akci nejlepšího hráče utkání Martince dal Pospíšil vítěznou branku domácích.

Plzeňští v závěru neunesli tíhu porážky. Zbytečným faulováním oslabili své mužstvo, ale domácí to už nedokázali využít ke vstřelení dalších branek.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Od druhé třetiny jsme byli jasně lepším celkem. V první třetině jsme dovolili soupeři, aby nás ze středního pásma přehrával. O přestávce jsme hráčům dali taktické úkoly a přineslo to úspěch. Pochvalu zasluhují všichni hráči.“

Bohuslav Ebermann (HC ZKZ Plzeň): „Zápas jsme prohráli vlastní blbostí. Gol do šatny na konci první třetiny postavil soupeře na nohy. Doplatili jsme na časté vylučování, ale rozhodčí Blažek nezvládl zápas, o čemž svědčí poměr vyloučených.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 6. 10. 1996
PCE - PLZ
5:4
21. kolo, 19. 11. 1996
PLZ - PCE
1:1
34. kolo, 12. 1. 1997
PCE - PLZ
3:2
47. kolo, 25. 2. 1997
PLZ - PCE
7:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube