Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 49. kolo, neděle 8.3.1998, Zimní stadion Luďka Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

3:3
1:1, 1:0, 1:2
Branky: 3. Čajánek, 27. Okál, 52. Okál – 7. Malinský, 41. Procházka, 53. Kudrna. Rozhodčí: Šindler – Guth, P. Charvát. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:3. Diváci: 7650. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.
Berani Zlín: Hamrla (53. Kuběna) – Kowalczyk, Žižka, Hamrlík, Mojžíš, Marušák, Rachůnek – Okál, Čajánek, Ambruz – Janků, Štraub, Meluzín – Špaňhel, Jánoš, Němčický.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Rozsíval – Pýcha, Martinec, Kudrna – Procházka, Plášek, Kábrt.

Komentář

Hokejisté Zlína remizovali v důležitém utkání o postup do play off s Pardubicemi 3:3 a nedokázali tak svého dnešního soupeře v tabulce přeskočit. Hosté museli třikrát dotahovat vedení soupeře, ale vždy se jim to v přesilovkách podařilo.

Domácí začali lépe a už ve třetí minutě se ujali díky Čajánkovi vedení. Z konceptu je vyvedlo až dvojnásobné vyloučení, kterého hosté využili k vyrovnání. Zlínští se cítili ukřivděni, hra se přiostřila a na to doplácel hokej. Zápas byl rozkouskovaný a nerozhodný stav nahrával Pardubicím.

Po prvním měnění stran se domácí zřejmě uklidnili, přešli do protiútoku a ve 27. minutě se znovu ujalí vedení. Získali převahu, vytvořili si další šance. Barta v brance hostí však dále nekapituloval. Ubylo hokejové krásy a oba celky předváděly spíše boj s řadou nečistých zákroků.

Rozhodnout tedy měla poslední třetina. Hned v jejím úvodu Pardubice vyrovnaly, opět z přesilovky. Když se domácí znovu ujali vedení, Východočeši i tentokrát využili početní převahy k vyrovnání. V závěru se soustředili na obranu, domácí se sice snažili, jejich hra však byla nepřesná a tak nebylo divu, že Pardubice uhrály to jeden bod.

Ohlasy po utkání

Zdeněk Venera (HC ZPS Barum Zlín): „Vedli jsme 1:0, ale když hosté při přesilovce pěti proti třem vyrovnali, změnil se najednou obraz hry. Pardubičtí jsou spokojenější s nerozhodným výsledkem, protože v závěru základní části mají tři snadnější soupeře.“

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Zápas byl typický pro závěrečné hokejové dění. Bylo to nervózní utkání a hrálo se příliš tvrdě. My jsme pochopitelně spokojeni s remízou, které jsme dosáhli šťastnou střelou, z níž padl náš třetí vyrovnávací gól.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 28. 9. 1997
PCE - ZLN
4:1
23. kolo, 14. 11. 1997
ZLN - PCE
1:5
36. kolo, 9. 1. 1998
PCE - ZLN
3:3
49. kolo, 8. 3. 1998
ZLN - PCE
3:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube