Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 43. kolo, úterý 27.1.1998, Městský zimní stadion

Rytíři Kladno

Dynamo Pardubice

0:4
0:2, 0:2, 0:0
Branky: 18. Hejduk, 20. Procházka, 22. Kudrna, 27. Hejduk. Rozhodčí: T. Svoboda – Guth, Rittich. Vyloučení: 8:7, navíc Kruliš (Kladno) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 2500. Průběh utkání: 0:4.
Rytíři Kladno: Bílek (27. Tóth) – Kruliš, Kaberle, Hranáč, Penk, Židlický, Skrbek – Svoboda, Eichenamann (21. Pivoňka), Eiselt – Tenkrát (55. Trachta), Burger, Holšán – Klobouček, Vorel, Ruchař.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Plášek – Pýcha (21. Jantovský), Martinec, Kudrna – Procházka, Sýkora, Kábrt.

Komentář

Hokejisté Kladna prohráli před vlastním publikem s Pardubicemi 0:4 a pokračují tak v nepřesvědčivých výkonech z posledních kol. Velkou zásluhu na tom má i brankář hostů Barta, který podruhé v této sezóně udržel čisté konto.

Kladenští se snažili napravit ostudnou prohru z minulého utkání v Plzni, začali ve svižném tempu, již v 5. minutě měl šanci domácí Klobouček, ale vážněji ohrozili domácí branku Barty až ve 14. minutě. Úvod hosty pouze „polechtal“ a v závěru první dvaceminutovky přišel trest. Nejprve reprezentant Hejduk po nepovedené střele obránce Píši získal hostům vedení a za další dvě minuty využili hosté přesilovou hru při vyloučení kladenského Kaberleho.

Kladno hrálo naivní hokej a hosté si s domácí obranou a nejistým brankářem Bílkem dělali, co chtěli. Gólman neudržel ve 22. minutě puk ve své lapačce a Kudrna zvyšoval na rozdíl tří branek. V polovině utkání přišla definitivní rána pro domácí, při hře čtyřech proti čtyřem dvojice Hejduk – Procházka dokázala skórovat a brankář Bílek byl střídán Tóthem. Forčekink hostí dělal domácím potíže a za celou druhou třetinu se kladenští zmohli jen na čtyři střely na branku soupeře.

Kladno bylo kouzla zbavené a ani čestný úspěch, který mohl vstřelit v samotném závěru, se nepovedl. Domácí dohrávali před poloprázdným hledištěm a ve svém výkonu zcela zklamali.

Ohlasy po utkání

Zdeněk Šindler (HC Velvana Kladno): „Chci se omluvit všem divákům za slabý výkon mužstva. Pardubice nás ‚načaly‘, výborný výkon brankáře Barty nám znemožnil korigovat výsledek a dostat se do zápasu. K dalšímu utkání na Spartu nejedeme se sklopenou hlavou, chceme bojovat.“

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Jeli jsme na Kladno vyhrát a podařilo se nám získat cenné body, neboť chceme hrát play off. Velmi dobrý výkon podal reprezentant Hejduk, který svým výkonem celé mužstvo podržel.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 12. 9. 1997
PCE - KLA
4:2
17. kolo, 21. 10. 1997
KLA - PCE
4:6
30. kolo, 5. 12. 1997
PCE - KLA
5:2
43. kolo, 27. 1. 1998
KLA - PCE
0:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube