Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 36. kolo, pátek 9.1.1998, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

3:3
0:1, 2:1, 1:1
Branky: 22. Malinský, 33. Hejduk, 41. Pýcha – 1. Krajíček, 40. Haščák, 53. Hamrlík. Rozhodčí: Šindler – Bláha, Fedoročko. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7390. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Mudroch, Malinský, Kříž, Píša, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Plášek – Pýcha, Martinec, Jantovský – S. Procházka, Sýkora, Kábrt.
Berani Zlín: Dragan – Kowalczyk, Rachůnek, Hamrlík, Mojžíš, Krajíček, Marušák – Okál, Čajánek, Němčický – Janků, Štraub, Meluzín – Jánoš, Haščák, Kristek (30. Špaňhel), od 21. navíc Žižka.

Komentář

Bojovné utkání dvou sousedů v tabulce skončilo zaslouženě nerozhodným výsledkem 3:3. Úvod střetnutí vyšel lépe hostujícímu celku, který na konci první minuty tvrdou střelou Krajíčka získal vedení.

Hosté byli dlouhou dobu výrazně lepší a jejich vysunutá obrana až do útočného pásma dělala domácímu celku velké potíže. Pardubičtí obránci nemohli najít klid k rozehrávce, ale v závěru třetiny přece jen vzchopili, získali územní převahu, ovšem Dragan v brance byl k nepřekonání.

Hned v úvodu druhé třetiny ze stejného místa jako Krajíček v úvodní části a stejným způsobem domácí Malinský vyrovnal. Od této chvíle převzali domácí taktovku hry a vynutili si výraznou územní převahu, kterou ve 33. minutě zaslouženě korunovali vedoucím gólem Hejduka. O vedení však přišli třináct sekund před koncem třetiny po hrubce v obraně při početní převaze. O vyrovnání se postaral Haščák, který zůstal trestuhodně sám před pardubickou brankou.

Také na začátku závěrečné třetiny se měnilo skóre a postarala se o to nová pardubická akvizice Pýcha. Hosté se ale nevzdávali, přidávali na důrazu a v 53. minutě zaslouženě vyrovnali Hamrlíkem. Domácí v závěru zápasu zredukovali sestavu do dvou pětek, ale kýženého vítězství se nedočkali.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Utkání začalo nervózně, protože všichni víme, o co se hraje. Inkasovali jsme laciný gól a po domluvě ve druhé třetině jsme získali vedení, ale laxní přístup hráčů nás stál ztrátu náskoku. Tak pasívní výkon jsme letos ještě nepodali. Jsem strašně zklamaný z dnešního výkonu, takhle se o osmičku nebojuje.“

Zdeněk Venera (HC ZPS Barum Zlín): „Se ziskem bodu jsem spokojený, v první třetině jsme byli lepší, ve druhé nás soupeř dostal pod tlak, ale díky vyrovnávací brance ve 40. minutě jsme jeho nápor dokázali zlomit.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 28. 9. 1997
PCE - ZLN
4:1
23. kolo, 14. 11. 1997
ZLN - PCE
1:5
36. kolo, 9. 1. 1998
PCE - ZLN
3:3
49. kolo, 8. 3. 1998
ZLN - PCE
3:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube