Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 28. kolo, čtvrtek 27.11.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

2:2
0:1, 2:1, 0:0
Branky: 25. Jantovský, 33. Plášek – 9. Vykoukal, 38. P. Martinec. Rozhodčí: Bolina – Chytil, Grochol. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 9000 (vyprodáno). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.
Dynamo Pardubice: Barta – Píša, Pácal, Kříž, Malinský, Hrubeš, Cypljakov – Kábrt, Kudrna, Hejduk – Jantovský, T. Martinec, S. Procházka – M. Procházka, Plášek, Koudelka.
Sparta Praha: Hnilička – Toužimský, Kučera, Nedvěd, Ptáček, Vykoukal, Burda – Jelínek, P. Martinec, Žemlička – M. Hlinka, Kverka, J. Hlinka – Zelenka, Hlaváč, Chabada.

Komentář

¨

Hokejisté Pardubic remizovali v předehrávaném utkání 28. kola české hokejové extraligy s pražskou Spartou 2:2, a ani ve třetím letošním vzájemném zápase tak nedokázali tento tým porazit. Sparta potvrdila statut remízového krále, protože si na své konto připsala již osmý nerozhodný výsledek.

Od první minuty nasadil rozhodčí Bolina přísný kurs, a tak hosté museli hrát dvě minuty dvojnásobně oslabeni, když na trestné lavici seděli Burda s Chabadou. Pardubičtí střelci však nedokázali v průběhu přesilovky najít recept na překonání brankáře Hniličky. V deváté minutě pak vystřelil z těžkého úhlu hostující Vykoukal a Bartovi, který měl zakrytý výhled, prošel puk mezi betony. Pardubické hráče to nedeprimovalo a několikrát zle hostům zatopili, gól se jim však dlouho vstřelit nepodařilo.

V úvodu druhé třetiny měl druhou branku na holi Jelínek, Barta byl ale úspěšnější a skóre se tak změnilo až zásluhou Jantovského. Jeho střela, kterou tečoval ještě sparťanský obránce, totiž skončila za zády překvapeného Hniličky. Krátce po polovině zápasu prostřelil sparťanského brankáře podruhé Plášek a domácí se ujali vedení. V závěru třetiny se ale nejlépe zorientoval v obraném pásmu pardubických Patrik Martinec a zasunul puk opět mezi betony Barty.

V poslední třetině se snažila obě mužstva hlavně neinkasovat, a když střelu Vykoukala zlikvidoval domácí gólman a únik Pláška skončil na sparťanském brankáři Hniličkovi, týmy se o body podělily.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Šanci na příznivější výsledek jsme propásli v úvodu zápasu, kdy jsme nedokázali zužitkovat dvouminutovou přesilovku pět na tři. Jinak bylo utkání vyrovnané a v závěru jsme se soustředili na zisk alespoň jednoho bodu.“

Václav Sýkora (HC Sparta Praha): „I my jsme s dělbou bodů spokojeni. Tým stabilizujeme za pochodu a po náročném programu posledních dní byl na hráčích patrný úbytek sil.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 5. 9. 1997
PCE - SPA
2:3
15. kolo, 17. 10. 1997
SPA - PCE
2:0
28. kolo, 27. 11. 1997
PCE - SPA
2:2
41. kolo, 23. 1. 1998
SPA - PCE
2:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube