Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 24. kolo, neděle 16.11.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Litvínov

2:2
2:0, 0:2, 0:0
Branky: 3. Hejduk, 18. S. Procházka – 23. Rousek, 38. Hrbek. Rozhodčí: Vokurka – Bádal, Pešan. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 8104. Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Mudroch, Malinský, Kříž, Cypljakov, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Kudrna – S. Procházka, Martinec, Jantovský – Koudelka, Sýkora, Kábrt.
Litvínov: Hrazdíra – Kadlec, Nikolov, Štěpánek, Čech, Molnár, Gýna – Kysela, Alinč, Vlasák – Petrovka, Hrbek, Prorok – Afinogenov, Straka, Rousek.

Komentář

Ani dvougólové vedení nestačilo hokejistům Pardubic v souboji s Litvínovem k zisku dvou bodů, zápas nakonec skončil bez vítěze (2:2). Hosté tak napravili prohru s Plzní v pátečním extraligovém utkání, v němž skončila sérii jejich domácí neporazitelnosti.

Domácí povzbuzeni vítězstvím ve Zlíně se pustili do soupeře s vervou. Od začátku se tlačili před litvínovskou branku, kde tentokrát dostal přiležitost Hrazdíra. Už ve třetí minutě si ho vychutnal Hejduk a gól byl logickým vyústěním počátečního náporu. Severočeši ohrožovali domácí branku jen z rychlých protiútoků a Pardubičtí zvýraznili v závěru prvního dějství svoji převahu při přesilovce druhou brankou.

V úvodu druhé třetiny domácí nevyužili další početní výhodu, naopak po jejím skončení inkasovali branku, která padá na vrub nepozornosti domácího brankáře Barty. Litvínov se tím znovu dostal do hry a utkání se stalo rázem zcela otevřeným. Hosté vycítili příležitost, přidali na důrazu a na konci druhé části hry vyrovnali. Ve 38. minutě ujel litvínovský Kysela, gólman Barta jeho střelu vyrazil, vypadla mu však hůl z ruky a rozhodčí Vokurka po chvilce váhání přerušil hru a nařídil trestné střílení. To Hrbek s jistotou proměnil ve vyrovnávací gól.

Závěrečná třetina byla úpornou bitvou, ve které žádné z mužstev nechtělo udělat chybu. Domácí se technickou kombinační hrou snažili překonat důraznou obranu soupeře, který spoléhal na rychlé brejky. V 53. minutě domácí Martinec nastřelil tyčku litvínovské branky, o čtyři minuty později sólo litvínovského Alinče zmařil pardubický brankář.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Přijel k nám velice kvalitní soupeř, o kterém jsme věděli, že bude spoléhat na brejky a to se také potvrdilo. V závěrečné třetině našemu týmu částečně už chyběly síly a také moment překvapení před brankou soupeře.“

Ondřej Weissmann (HC Chemopetrol Litvínov): „S bodem jsme spokojeni, ale měli jsme tolik šancí, že jsme si mohli odvést oba. Měli jsme problémy se sestavou, chyběli nám čtyři hráči. Hráče chci pochválit za disciplinovaný výkon.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 3. 10. 1997
LIT - PCE
7:3
24. kolo, 16. 11. 1997
PCE - LIT
2:2
37. kolo, 11. 1. 1998
LIT - PCE
2:1
50. kolo, 12. 3. 1998
PCE - LIT
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube