Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 21. kolo, neděle 2.11.1997, Zimní stadion České Budějovice

České Budějovice

Dynamo Pardubice

5:2
0:0, 4:0, 1:2
Branky: 21. Pýcha, 28. R. Ťoupal, 31. Kotalík, 36. Pýcha, 43. Suchánek – 41. Kudrna, 49. Kříž. Rozhodčí: Blažek – Pokorný, Stulák. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 2968. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.
České Budějovice: Svoboda – Nedoma, K. Ťoupal, Soudek, Suchánek, Zíb, Boháček – Rob, R. Ťoupal, Pýcha – Kotalík, Turek, Sailer – Bruk, Štrba, Barus.
Dynamo Pardubice: Barta – Augusta, Mudroch, Cypljakov, Malinský, Píša, Pácal, od 41. navíc Kříž, Pospíšil – Jantovský, Blažek, Koudelka – Hejduk, Kudrna, S. Procházka – M. Procházka, Sýkora, Kábrt – od 41. navíc Plášek, Martinec, Rozsíval.

Komentář

Hokejisté Českých Budějovic porazili Pardubice 5:2 a již pět zápasů v řadě doma neprohráli. Dvěma góly se na uspěchu domácích podílel útočník Pýcha.

Žádný z kolektivů se celou první dvacetiminutovku nehnal do bezhlavého útočení, všichni aktéři mysleli viditelně na bránění. I když Jihočeši měli přece jen více ze hry, stejně jako hosté se ke střelbě dostávali především z dálky. Přesto se do gólových šancí dostali postupně R. Ťoupal, Pýcha a Nedoma, na druhé straně se blýskl Jantovský.

Co se nepodařilo v první třetině, to si Jihočeši vynahradili po přestávce. Hned po šestnácti sekundách potrestal chybu pardubických Pýcha a potom přišla smršť. V 31. minutě to bylo již 3:0, pak výborně střelecky disponovaný Pýcha využil početní převahu a čtyřbrankový rozdíl hovořil o jasné převaze domácích. V brance Pardubic vystřídal po čtvrté brance Bartu Svoboda. Do hry se také postupně zapojila čtvrtá pardubická pětka Kříž, Pospíšil – Plášek, Martinec a Rozsíval. Pardubičtí příkladně bojovali i nadále.

V závěrečném dějství dokázali dvakrát pokořit domácí obranu, ale na případný zvrat nemohli ani pomyslet. Jihočeši nepoznali hořkost porážky na domácím ledě již v pátém utkání po sobě.

Ohlasy po utkání

Vladimír Caldr (HC České Budějovice): „Před zápasem bych samozřejmě vítězství o tři branky s výborným mužstvem Pardubic bral. Mrzí mě jen závěrečné dějství, kdy jsme dostali zbytečné branky. S výkonem mužstva jsem ale celkově spokojen.“

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Stanovenou taktiku jsme dodrželi jen v první dvacetiminutovce. Hned na počátku druhé třetiny jsme udělali hrubku, dostali branku a naše hra se zhroutila. Hrát podle představ jsme začali až za stavu 0:4 a to je již pozdě.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 23. 9. 1997
PCE - CEB
6:2
21. kolo, 2. 11. 1997
CEB - PCE
5:2
34. kolo, 30. 12. 1997
PCE - CEB
2:3
47. kolo, 3. 3. 1998
CEB - PCE
6:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube