Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 20. kolo, pátek 31.10.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

2:2
0:0, 1:1, 1:1
Branky: 21. Hejduk, 60. S. Procházka – 35. Steiner, 54. Buchal. Rozhodčí: Kolísek – Bádal, Bláha. Vyloučení: 4:7, navíc Blažek (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. Diváci: 6024. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Augusta, Malinský, Kříž (41. Cypljakov), Píša, Mudroch – Hejduk, Blažek, Jantovský – Koudelka, Martinec, Kudrna – S. Procházka, Plášek, Kábrt, od 41. navíc Sýkora, M. Procházka.
Karlovy Vary: Horyna – Pavlas, Černošek, Polák, Tomášek, Richter, Bláha – Buchal, Steiner, Metlička – Klimt, Lipianský, Ryšánek – Beránek, Filip, Nohel – Streit, R. Procházka, Kukačka.

Komentář

Hokejově nehezké utkání skončilo nakonec nečekanou remízou, která je úspěchem ligového nováčka. Domácí tak přerušili sérii semi vítězných utkání na domácím ledě.

Pardubičtí zahájili mnohem aktivněji než soupeř a od úvodní minuty měli navrch. Jejich aktivní hra narážela na důraznou obranu Západočechů. Obě mužstva si vytvářela jen minimum gólových šancí. Největší příležitost v první třetině měli domácí v 10. minutě, kdy ve vlastním oslabení ujel Martinec, ve střelecké pozici byl sražen Steinerem, ale nařízené trestné střílení neproměnil. Ligový nováček pak částečně vyrovnal hru až v závěru třetiny.

Hned v úvodní minutě druhé části se domácí ujali vedení gólem Hejduka, ale byli to hosté, kteří přidali na důrazu, větší agresivitou se snažili zbrzdit akce domácích, kteří postupně vyklidili pole a nechávali soupeři víc klidu a prostoru. Ve 35. minutě Západočeši Steinerem vyrovnali a byli blízko k dalším brankám.

Do závěrečné třetiny domácí trenéři provedli drobné korektury, které vedly i k oživení hry pardubického delku, ale úspěch nepřinesly. Hosté pozorně bránili už ve středním pásmu a rozdrobili hru soupeře tak, že snaha o tlak byla bezúčelná.

V 54. minutě při vyloučení domácího Kudrny dal Buchal z těžkého úhlu vedoucí gól hostí, kteří o vítězství přišli osm sekund před koncem hry při power play domácích, kdy navíc seděl na trestné lavici útočník Filip. Karlovarští se díky bodu opět odlepili ze dna ligové tabulky.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Bylo to nejhorší utkání, které jsme sehráli na domácím ledě. Naše hra byla bez nasazení, pohybu a nechali jsme se doslova zmlátit. Jsem zklamaný.“

Karel Trachta (HC Becherovka Karlovy Vary): „Byl to urputný boj o body, které potřebujeme víc než Pardubice. Dokonalou obranou jsme eliminovali vtipnou hru Pardubic. Měli jsme blíže ke dvěma bodům, ale nakonec musíme být spokojeni s jedním.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 21. 9. 1997
KVA - PCE
2:4
20. kolo, 31. 10. 1997
PCE - KVA
2:2
33. kolo, 28. 12. 1997
KVA - PCE
2:4
46. kolo, 1. 3. 1998
PCE - KVA
2:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube