Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 17. kolo, úterý 21.10.1997, Městský zimní stadion

Rytíři Kladno

Dynamo Pardubice

4:6
3:0, 1:4, 0:2
Branky: 7. Eiselt, 7. Hranáč, 8. Ton, 26. Eichenmann – 21. Hejduk, 23. Jantovský, 25. Jantovský, 26. Kudrna, 43. Píša, 60. Martinec. Rozhodčí: Poruba – Český, Rouspetr. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 3200. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 4:4, 4:6.
Rytíři Kladno: Bílek – Kruliš, Penk, Hranáč, Kaberle, Židlický, Skrbek – Tenkrát, Kuchler, Mikolášek – Svoboda, Eichenmann, Eiselt – Ton, Burger, Holšán.
Dynamo Pardubice: Barta – Augusta, Pácal, Kříž, Malinský, Mudroch, Píša – Hejduk, Blažek, Jantovský – Koudelka, Martinec, Kudrna – Procházka, Plášek, Kábrt.

Komentář

První prohry na domácím ledě se dočkali v souboji s Pardubicemi kladenští hokejisté. V utkání třech zcela rozdílných třetin rozhodli hosté o své výhře 6:4 až zlepšenou hrou ve druhé a třetí dvacetiminutovce a i ve druhém vzájemném měření sil v této sezóně Středočechy zdolali.

Hokejovou smršť připomínaly nájezdy Kladenských na brankáře hostí Bartu, který již do 8. minuty třikrát kapituloval. Tlak domácích však polevil, hra se vyrovnala a do druhé dvacetiminutovky po výrazné domluvě v kabině hostí přišli na led jiní hráči Pardubic.

Hejduk vsítil hned ve 21. minutě branku poměrně snadno, pak se dvakrát trefil Jantovský. Zejména vyrovnávací branka byla ukázková a zrodila se po chybě Kladenských v útočné třetině. Ve 26. minutě dostal hosty do vedení Kudrna a teprve oddechový čas domácích znamenal probuzení z hrozného snu. Eichenmann vzápětí se proháčkoval obranou hostí, vyrovnal, ale střelecké hody nepokračovaly.

Kladno mělo více ze hry, obrovskou šanci však nevyužil Burger a ani přesilová hra čtyři na tři pozorného brankáře Bartu nevyvedla z koncentrace. Hosté nejprve nevyužili šanci Kříže, ale ve 43. minutě střela Píši z velké dálky dokonale překvapila kladenského brankáře Bílka. Závěr byl ze strany domácích drtivý, měli přesilovou hru při vyloučení Blažka a Augusty, ale kalich hořkosti dopíjeli v poslední minutě po střele Martince.

Ohlasy po utkání

Jan Novotný (HC Velvana Kladno): „Po první třetině jsem mužstvo varoval, že tříbrankové vedení nic v hokeji neznamená. První útočná formace hrála nezodpovědně, dostala za tři střídání tři branky a hosté měli nakonec více štěstí, zejména pátý gól byl pro nás nešťastný.“

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Hráli jsme první čtyři minuty, pak jsme z nepochopitelných důvodů dostali tři branky a Kladno nás doslova překvapilo. Pomohla domluva v kabině a za to, že mužstvo nakonec zvrátilo nepříznivý vývoj utkání, chci hráčům poděkovat. Přes vítězství si ale myslím, že by remíza byla spravedlivější.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 12. 9. 1997
PCE - KLA
4:2
17. kolo, 21. 10. 1997
KLA - PCE
4:6
30. kolo, 5. 12. 1997
PCE - KLA
5:2
43. kolo, 27. 1. 1998
KLA - PCE
0:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube