Reportáž ze zápasu

Český Telecom extraliga ledního hokeje, 8. kolo, pátek 1.10.1999, Městský zimní stadion

Rytíři Kladno

Dynamo Pardubice

0:2
0:1, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 13:04 Koudelka (Novotný, Tvrdík), 58:39 Koudelka. Rozhodčí: Minář – Pokorný, Hauser. Vyloučení: 5:6, navíc Kruliš – Procházka oba 5 minut a osobní trest do konce utkání, Blažek 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 2243. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:2.
Rytíři Kladno: Bílek – Kročák, Skuhrovec, Kříž, Mádl, Kruliš (32. Pozník), Dlouhý – L. Svoboda, Gardoň, Eichenmann – Horna, Kameš, Polanský – Holšán, Burger, Kupka – od 40. navíc Hubáček, Kaňka.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Pácal, Píša, Jančařík, Malinský, Čáslava, A. Novotný – Jantovský, T. Blažek, Lubina – S. Procházka (30. Rozsíval), Vak, Kudrna – Koudelka, Mikeska, Tvrdík.

Komentář

Ani branku nedokázali dát Pardubicím hokejisté Kladna na domácím ledě v utkání 8. kola extraligy a prohráli tak po matném výkonu 0:2. Domácí nastoupili bez zraněného Táborského, jenž má natažené vazy v koleni, ale už v útoku s Gardoněm. Jeho start po třízápasové absenci se na výkonu domácích projevil však pouze v úvodní desetiminutovce první třetiny. Středočeši neskórovali ani z vyložených brankových příležitostí a nedokázali využít ani šest přesilových her.

Kladno v úvodních minutách zápasu soupeře zatlačilo, ale územní převahu nedokázalo zužitkovat. Vyloženou příležitost spálil v 8. minutě Polanský a o minutu později při přesilovce také Dlouhý. Pardubice se však otřepaly a i bez zámořských posil Eliáše s Morrisonem se z pod tlaku vymanily. Když se neprosadil ve 13. minutě sám proti brankáři Svobodovi domácí Eichenmann, přišel z hokejek hostí trest. Novotný zavezl puk do útočného pásma a z jeho přihrávky vypálil od modré Tvrdík. Jeho střelu tečoval Koudelka a domácí gólman Bílek byl bezmocný.

Také ve druhé části hry byli domácí zpočátku aktivnější, ale kombinační hru ve středním pásmu nedokázali dotáhnout až před hostujícího gólmana. Z letargie Svobodu vyrušil až 27. minutě Mádl, jenž vypálil puk nazdařbůh od poloviny hřiště a brankáře Pardubic od inkasovaného gólu zachránila pouze tyčka. Poté aktivní Kudrna neproměnil sólový nájezd v oslabení a dojíždějící Procházka nesmyslně atakoval domácího gólmana Bílka. Nefér hru soupeře trestal v boxerské vložce Kruliš a oba aktéři pěstního souboje šli předčasně do sprch. Na bezbrankové druhé třetině nic nezměnily ani dvě tyčky z hokejek hostujících Kudrny a Lubiny.

Ve snaze změnit styl hry přeskupil v poslední části hry trenér Kladna Vejvoda obranné dvojice i útoky, do hry zasáhli také Hubáček a Kaňka. Domácí na chvíli ožili, ale jejich střeleckou nemohoucnost dokumentoval tečí zcela osamocen před hostujícím gólmanem ve 43. minutě Kupka, v sólovém nájezdu o deset minut později Kameš a za několik dalších sekund v tutové šanci Kaňka. Vítězství hostí pečetil po chybě domácího gólmana minutu a půl před koncem opět Koudelka.

Ohlasy po utkání

Otakar Vejvoda (HC Velvana Kladno): „Nemůžeme vyhrávat, když nedáme branku. Nemyslím si, že by soupeř byl po celé utkání lepším mužstvem, ale narozdíl od nás proměnil vyložené šance. Musím se vyjádřit k výkonu sudího, jenž nepoškodil ani jedno z mužstev, ale uškodil hokeji, což mě mrzí víc. Pardubice mají velmi dobré mužstvo, ale kdybychom dali v úvodní třetině první branku my, celé utkání by se vyvíjelo zřejmě zcela jinak. Hráli jsme bojovně a obětavě, hráčům nemohu nic vyčíst.“

Pavel Marek (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Musím poděkovat celému mužstvu a všem hráčům za vynikající, disciplinovaný a obětavý výkon. Podle mého názoru jsme byli po celé utkání lepší, navíc nás podpořil skvělým výkonem gólman Svoboda. Měli jsme i dostatek vyložených brankových příležitostí. Kladno sice hrálo obětavě, ale my jsme proměnili šance, což rozhodlo.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 1. 10. 1999
KLA - PCE
0:2
21. kolo, 19. 11. 1999
PCE - KLA
5:2
34. kolo, 9. 1. 2000
KLA - PCE
2:2
47. kolo, 25. 2. 2000
PCE - KLA
3:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Adam Svoboda 60 0 32 0
Obránci G A +/- TM
Andrej Novotný 0 1 1 0
Petr Čáslava 0 0 1 2
Tomáš Pácal 0 0 1 0
Aleš Píša 0 0 1 0
Petr Jančařík 0 0 0 0
Jiří Malinský 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Martin Koudelka 2 0 2 0
Michal Mikeska 0 1 2 0
Michal Tvrdík 0 1 2 0
Stanislav Procházka 0 0 0 25
Tomáš Blažek 0 0 0 12
Jaroslav Kudrna 0 0 0 2
Tomáš Vak 0 0 0 2
Jiří Jantovský 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Ladislav Lubina 0 0 0 0
Rastislav Paľov 0 0 0 0
Patrik Rozsíval 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube