Reportáž ze zápasu

Český Telecom extraliga ledního hokeje, 7. kolo, neděle 29.9.2002, Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

1:0
1:0, 0:0, 0:0
Branka a nahrávka: 10:48 D. Pospíšil (Mikeska). Rozhodčí: Minář – Kareš, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6458. Střely na branku: 35:25. Průběh utkání: 1:0.
Dynamo Pardubice: Svoboda – M. Sýkora, Mudroch, Vyhlídal, Čáslava, A. Novotný, Duben – Rolinek, Blažek, Lubina – P. Sýkora, Janecký, T. Divíšek – D. Pospíšil, Mikeska, Pištěk.
Bílí Tygři Liberec: Falta – Maleček, Kočí, Holub, J. Moravec, R. Pospíšil, Krstev, M. Beránek, Čakajík – Kropáč, Michal Straka, Kábrt – V. Novák, Plodek, S. Procházka – Jankových, Kubinčák, Rozsíval – Hájek, Musil, Jiří Kudrna.

Komentář

Jediný gól domácího útočníka Davida Pospíšila rozhodl souboj lídra tabulky z Pardubic s libereckým nováčkem soutěže. Vítěze znovu podržel gólman Adam Svoboda, jenž uhájil v etošní sezóně první čisté konto. Domácí však mohou děkovat za vítězství rovněž nízké produktivitě libereckého mužstva.

Proti kompletním čtyřem pětkám Severočechů nastoupili domácí jen se třemi formacemi, ale od začátku si vynutili výraznou převahu. Do tempa je dostala přesilovka ve druhé minutě při vyloučení R. Pospíšila, ale gólově se domácí neprosadili. Hosté úporně bránili, ale využili každé příležitosti rychlým brejkům. Proto se hrálo ve velice svižném tempu. V 8. minutě se do jediné gólové šance hostí dostal Kropáč, ale ani on se neprosadil. Podařilo se to až v 11. minutě Davidu Pospíšilovi, který obelstil Krsteva i brankáře. Hosté se neprosadili ani při vyloučení Petra Sýkory a v závěru třetiny mohli inkasovat podruhé.

Druhá třetina domácí diváky vůbec neuspokojila. Pardubičtí viditelně polevili, hráli nepřesně a prakticky celou třetinu se museli bránit náporu extraligového nováčka. Ten ale byl na štíru s přesnou střelbou a pokud trefil domácí branku, pak střely spolehlivě pochytal Svoboda. Důrazná hra Liberce dělala hodně potíží pardubickým hráčům, kteří kazili přihrávky a očividně hledali herní pohodu.

Pro Liberec byl v této části hry nejnebezpečnější pouze závěr, kdy domácí hráli přesilovku. O jediný opravdový vzruch této fáze zápasu se postarali deset vteřin přes sirénou Pištěk a Rozsíval, kteří se vzájemnou šarvátku dostali po čtyřech minutách.

Neurovnanou a nervózní hru nabídla i závěrečná třetina. Hosté neustálým napadáním dělali spoustu potíží domácím hráčům, kterým navíc chyběl klid a přesnost v koncovce. Liberečtí byli v 50. minutě krůček od vyrovnání, ale Jankových se před Svobodou neprosadil, stejně jako na druhé straně Pospíšil. Pardubickému celku chyběla lehkost a výbušnost mladíků Koukalovy trojky, která tentokrát zůstala na lavičce. Hosté 112 vteřin před sirénou odvolali brankáře, ale deset sekund před koncem zastavil nedovoleným způsobem Krstev unikajícího Janeckého a zmařil naděje Liberce na vyrovnání.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Začali jsme velice aktivně, v první třetině jsme si vytvořili spoustu šancí a soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Od druhé třetiny jsme přestali bruslit, nechali soupeři prostor pro rychlé kombinace a jenom díky tomu, že toto nevyužil gólově, jsme udrželi hubené vítězství. Ale i takové zápasy se hrají. Výborně zachytal Adam Svoboda.“

Josef Jandač (Bílí Tygři Liberec): „Sehráli jsme docela slušný zápas, o jehož výsledku rozhodla jediná chyba našeho hráče v první třetině. Od druhé třetiny se náš výkon zvedl, převzali jsme iniciativu, ale vyrovnat se nám již nepodařilo.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 29. 9. 2002
PCE - LIB
1:0
20. kolo, 12. 11. 2002
LIB - PCE
3:4
33. kolo, 27. 12. 2002
PCE - LIB
3:2p
46. kolo, 14. 2. 2003
LIB - PCE
1:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Adam Svoboda 60 0 25 0
Obránci G A +/- TM
Petr Mudroch 0 0 1 0
Michal Sýkora 0 0 1 0
Michael Vyhlídal 0 0 0 2
Petr Čáslava 0 0 0 0
Miroslav Duben 0 0 0 0
Andrej Novotný 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
David Pospíšil 1 0 1 0
Michal Mikeska 0 1 1 0
Ladislav Lubina 0 0 1 0
Ľubomír Pištek 0 0 0 4
Tomáš Divíšek 0 0 0 2
Petr Sýkora 0 0 0 2
Tomáš Blažek 0 0 0 0
Otakar Janecký 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube