25.01.2024
Redakce

Tým Dynama a Lukáš Sedlák patří mezi nejúspěšnější sportovce Pardubicka za rok 2023

Ve středu 24. ledna proběhlo tradiční ocenění nejlepších sportovců Pardubicka za uplynulý rok. Oceněny byly více než dvě desítky jednotlivců, kolektivy, hendikepovaní i trenéři. Svou stopu zanechalo na galavečeru také Dynamo. Mezi jednotlivci byl oceněn Lukáš Sedlák a mezi kolektivy A tým Dynama. Do Síně slávy vstoupil Radovan Čížek, mistr z roku 1973.

Lukáš Sedlák přišel do Dynama v prosinci roku 2022 a v loňské sezoně odehrál 34 zápasů včetně play-off. Vstřelil v nich 20 gólů, na dalších 15 přihrál a svými výkony byl oceněn mezi nejlepší sportovce Pardubicka roku 2023.

A tým Dynama po 19 letech vyhrál základní část Tipsport extraligy. V play-off pak dokráčel do semifinále, ve kterém nestačil na pozdějšího mistra z Třince. Za nejlepší výsledek od roku 2012 získal A tým ocenění mezi nejlepšími sportovními kolektivy Pardubicka.

Do Síně slávy pak vstoupil Radovan Čížek. Držitel ligového titulu s Teslou Pardubice z roku 1973 byl sportovním talentem, většinu svého života byl také úspěšným tenistou.