07.12.2023
Redakce

Tomáš Urban bude hostovat v Litvínově. S Dynamem podepsal novou smlouvu

Nejproduktivnější hráč pardubického béčka dostane šanci v extralize! Tomáš Urban bude do konce ledna působit v Litvínově. Po skončení hostování se jednadvacetiletý útočník vrátí zpět do Pardubic, kde nově podepsal smlouvu až do roku 2027.

Tomáš Urban vede v letošní sezóně bodování pardubického béčka a zároveň patří k nejproduktivnějším hráčům celé Chance ligy. Ve 25 zápasech zapsal 22 kanadských bodů, když vstřelil 10 branek a dalších 12 přihrál.

Naskočil letos také do pěti zápasů v extralize a dalších pět utkání absolvoval v rámci Ligy mistrů, ve které si připsal také dva kanadské body. Nyní se jednadvacetiletý útočník přesune do Litvínova, kde bude formou hostování působit do konce ledna.

S Dynamem pak podepsal novou tříletou smlouvu. Na východě Čech by tak měl působit minimálně do roku 2027.

„Tomáš Urban s námi podepsal nový tříletý kontrakt a v rámci jeho dalšího rozvoje a na základě jeho výkonů v letošní sezóně jsme ho uvolnili na téměř dvouměsíční hostování do Litvínova, kde by měl nasbírat extraligové zkušenosti,“ říká k dění okolo jednadvacetiletého útočníka sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.