11.12.2023
Redakce

Pro postup do semifinále Ligy mistrů uděláme vše, hlasí z Finska Čerešňák

Dynamo v pondělí odcestovalo na sever Evropy do země tisíce jezer, ve finské Raumě ho v úterý od 17:30 (SEČ) čeká bitva o postup mezi TOP 4 evropské celky. „Cestujeme do Finska s cílem uspět. Dvougólové manko je nepříjemné, ale není nehratelné, takže v úterý uděláme všechno pro to, abychom postoupili,“ řekl před odvetou s Lukko Rauma pardubický obránce Peter Čerešňák.

První vzájemný zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s Lukko Rauma jste prohráli 4:6. Jaká je příprava na odvetu na ledě soupeře?
Příprava na zápas teprve přijde. Musíme se vyvarovat chybám, které jsme udělali v prvním vzájemném utkání. Byly tam i dobré momenty, musíme se vyvarovat těch špatných, zopakovat ty dobré a doufám, že vyhrajeme s takovým gólovým rozdílem, abychom postoupili.

Dá se hned od začátku utkání očekávat více ofenzivně laděný hokej tím, že musíte stahovat dvougólovou ztrátu?
Ještě uvidíme, počkáme si na instrukce od trenéra. Ale samozřejmě budeme muset být efektivní a aktivní vepředu, takže jsem sám zvědavý, jak to bude zítra probíhat.

Lukko Rauma je pro vás v letošní sezoně již třetím severským soupeřem, jak nahlížíš na severský hokej?
Každý hokej je jiný, ale hráli jsme proti Ilvesu, který hrál aktivně, stejně jako nyní Lukko Rauma. Takže nečekám nic jiného, budeme se s tím muset nějak popasovat a vymyslet na to něco. Ale nemám problém se přizpůsobit té hře.

V neděli jste na domácím ledě nestačili na Litvínov 2:4, směřovala slova trenérů po zápase už i směrem k duelu v Lize mistrů?
Ne, ne. Řekli jsme si pár slov k tomu zápasu. V podstatě jsme se vyspali a hned ráno vyrazili na letiště, takže na to nebyl čas. Příprava na zápas proti Raumě nás teprve čeká, vše je ještě před námi.

Velkou část pondělí jste strávili na cestě, neměli jste trénink. Jak je to pro hráče náročné?
Klub a všichni lidi okolo se nám snaží cestu udělat co nejpříjemnější, abychom měli tu nejjednodušší cestu a nemáme si na co stěžovat. Máme za sebou dvouhodinový let do Tampere, což nebylo nic hrozného, poté cestu autobusem do Raumy a už zbývá jen se připravit na úterní zápas.

Jak si ty osobně krátíš čas v letadle a autobuse?
Většinou se podívám na nějaký seriál či film, nyní mě chytilo luštění křížovek, takže je to nějaká kombinace.