09.12.2023
Redakce

Preview: Startuje druhá polovina sezony, do Pardubic přijede Litvínov

Tipsport extraliga má za sebou svoji první polovinu a v neděli vstupuje do té druhé. Dynamo do ní půjde v pozici lídra soutěže a s pěti extraligovými výhrami v řadě. Na úvod druhé poloviny sezony přivítají pardubičtí hokejisté v enteria areně Litvínov. Zápas začíná v neděli 10. prosince v 17 hodin.

Dynamo má v posledním období výbornou extraligovou formu. Na kontě mají svěřenci Václava Varadi už pět výher v řadě. Naposledy na domácím ledě v pátek porazili České Budějovice.

Zápas to nebyl vůbec jednoduchý. Dynamo sice vedlo, ale soupeř se následně dostal do dvoubrankového trháku a Pardubičtí tak museli ve třetí třetině dotahovat. To se jim povedlo na jedničku, dvěma góly srovnali krok a v prodloužení vystřelil výhru Jan Košťálek.

„Soupeř hrál dobře a kluci se hodně nadřeli. Věděli jsme, že když dáme kontaktní gól na 3:2, že se to zvedne a kluci si začnou věřit a poženou nás lidi, což se nám potvrdilo. V té třetí třetině a v prodloužení už to bylo to, co hrajeme a co jsme. Vítězství si vážíme, ukazuje to, jak je tým morálně silný," hodnotil utkání asistent trenéra Marek Zadina.

Dynamo je po 26 odehraných zápasech na prvním místě extraligové tabulky. Na druhou Spartu má momentálně náskok 6 bodů.

V neděli 10. prosince do Pardubic přijede Litvínov a extraliga se tak přehoupne do své druhé poloviny. Verva zažila skvělý vstup do sezony, dlouho se právě s Dynamem přetahovala o čelo tabulky a připsala si šňůru 11 výher v řadě. V poslední době se ale Chemikům nedaří. V uplynulých pěti zápasech ani jednou nevyhráli, jediný bod získali v pátek po prohře v prodloužení s Olomoucí.

V tabulce je Litvínov aktuálně na pátém místě se stejným počtem bodů jako čtvrtý Hradec Králové.

Proti svým může v neděli naskočit Tomáš Urban. Pardubický útočník je v Litvínově na hostování do konce ledna, první zápas odehrál už v pátek proti Olomouci a v neděli se může postavit svému kmenovému týmu.

První zápas druhé poloviny extraligy začíná v enteria areně v neděli 10. prosince v 17 hodin.

Informace k utkání

Brány enteria areny se otevřou v 17:00.

K parkování můžete využít místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.