01.02.2024
Redakce

Preview: Extraligový šlágr je tu! Do Pardubic přijede Sparta

Čtvrtý zápas dvou aktuálně nejlepších extraligových týmů v základní části je tu! Souboj těžkých vah, tradičních rivalů, české hokejové El Clásico – Dynamo přivítá v enteria areně Spartu Praha. Úvodní buly atraktivního utkání padne v pátek 2. února v 18 hodin.

Dynamo pokračuje na vítězné vlně. Svěřenci Marka Zadiny porazili v úterý v dohrávce 32. kola Plzeň 3:1. Zápas rozhodl jediný střelec, hattrickem se blýskl Jan Mandát.

„Hodně upracované a vydřené tři body. Bylo znát, že tu chtějí nějaké body urvat. Musím poděkovat hráčům, jsme moc rádi, že jsme zase našli cestu k výhře a tři body zůstaly doma," říkal po utkání Marek Zadina.


Výhra nad Plzní byla pro pardubické hokejisty už desátou v řadě, v posledních pěti případech navíc neztratili ani bod. V tabulce jsou nadále na prvním místě, aktuálně s osmibodovým náskokem na druhou Spartu.

Právě Pražané jsou příštím soupeřem Dynama. Sparta v uplynulých pěti zápasech třikrát prohrála, ale poslední dva zápasy zvládla. Na domácím ledě porazila Třinec i Liberec, a to s celkovým skóre 9:2.

Pardubice i Sparta si drží úspěšnost při nerovnovážných situacích na ledě. Dynamo je mezi extraligovými týmy nejlepší ve využívání přesilových her, Sparta naopak v procentuálním podílu ubráněných oslabení.

Dvakrát ve vzájemných duelech padlo 7 branek, v prvním případě zvítězila Sparta 4:3 v prodloužení, Dynamo vyhrálo domácí zápas stejným poměrem v základní hrací době. V dosud posledním vzájemném utkání, které se odehrálo 17. ledna v O2 areně, padl v 60 minutách pouze jeden gól na každé straně, pardubickou výhru 2:1 vystřelil v prodloužení Martin Kaut.

Poslední vzájemný zápas Dynama se Spartou začíná v pátek 2. února v 18 hodin v pardubické enteria areně.

Proti Spartě nás čeká druhý pokus v Decibelech extraligy od Tipsport! Na stadionu se bude měřit nejen průměrná výška decibelů po celou dobu zápasu, ale také nejvyšší hodnota naměřená v jeden moment či celkový dojem. Je to šance ukázat, že v Pardubicích je nejlepší hokejová atmosféra a že si zasloužíme podíl na milionové výhře. Pokud uspějeme, podpoříme výjezdy našich fanoušků na venkovní zápasy, celostadionové choreo nebo nové vlajky na Jižní tribunu. Přijďte fandit a ukažte, kdo má nejlepší fanoušky v extralize!

Informace k utkání

Brány enteria areny otevírají standardně hodinu před zápasem, tzn. v 17:00.

Pro hostující fanoušky bude určen separovaný vstup na stadion. K dispozici bude také stánek s občerstvením určeny pouze pro fanoušky Sparty

V ulici U Stadionu jsou momentálně dopravní omezení, část ulice od závor parkoviště u enteria areny k Sukově Třídě je zjednosměrněná. Ze Sukovy Třídy tak nelze odbočit na ulici U Stadionu!

Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.