08.12.2023
Redakce

Preview: Béčko čeká těžká šichta ve Frýdku-Místku

Dynamo B zamíří v rámci 29. kola Chance ligy v sobotu 9. prosince do Frýdku-Místku. Po dvou porážkách se chtějí svěřenci Tomáše Jirků vrátit na vítěznou vlnu. Čeká je ale náročný zápas, Frýdek-Místek se v poslední době zvedá. Zápas v Hale Polárka začíná v 17 hodin.

Pardubický B-tým poprvé od října prohrál dvě utkání v řadě. Nestačil na soupeře z vrchu tabulky – minulou sobotu na Prostějov a ve středu na Třebíč.

Právě proti Třebíči ale rezerva na bodový zisk sahala. Horácká Slavia sice v Chrudimi dvakrát vedla o tři góly, Dynamo se ale nevzdalo a vrátilo se do zápasu až na rozdíl jedné branky. Při tlaku v power-play se bohužel vyrovnat nepodařilo, naopak soupeř přidal gól do prázdné branky a odvezl si tři body po výhře 5:3.

„Ve třetí třetině jsme se vrátili do zápasu aktivní hrou a chybělo málo a v power-play jsme skoro srovnali, takže ze třetí třetinu určitě pochvala. První dvě třetiny – hloupé, individuální chyby a zároveň málo odvahy do útoku. Škoda, že jsme utkání nezvládli, ale nedá se nic dělat, musíme se poučit z chyb a připravit se na další zápas,“ hodnotil utkání trenér Tomáš Jirků.

Dynamo B se nyní bude muset obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče. Útočník Tomáš Urban odchází do konce ledna hostovat do Litvínova, kde bude sbírat starty v nejvyšší soutěži.

Frýdek-Místek letos zažil hrozivý vstup do sezony. V prvních 17 zápasech vyhrál pouze jednou a připsal si nelichotivou bilanci 14 porážek v řadě. Od té doby se ale Rysi zvedli, začali pravidelně sbírat body a odlepili se ze dna tabulky. Aktuálně mají dobrou formu, z posledních čtyř utkání třikrát zvítězili. Naposledy ovšem nestačili na Jihlavu, na jejíž náhradním domácím ledě prohráli 1:4.

Béčko v letošní sezoně sehrálo s Frýdkem-Místkem dva zápasy. V tom prvním prohrálo na ledě soupeře 1:3, což byla shodou okolností jediná výhra Rysů v prvních 17 zápasech. Ve druhém vzájemném klání bylo úspěšnější Dynamo, které vyhrálo po prodloužení. V tabulce dělí desáté Dynamo a dvanáctý Frýdek-Místek 12 bodů.

Utkání 29. kola Chance ligy začíná ve Frýdku-Místku v sobotu 9. prosince v 17 hodin.