11.12.2023
Redakce

PREVIEW: Odveta je tu! Dotáhne Dynamo manko?

Odveta čtvrtfinále je tu! Finálový boj o TOP 4 Evropy se nyní přesouvá do Finska. Dokáže Dynamo smazat dvoubrankové manko z domácího zápasu a posunout se historicky poprvé do semifinále Ligy mistrů? Utkání v Raumě startuje v 17:30 (SEČ).

V úvodním čtvrtfinálovém zápase tahalo Dynamo za kratší konec a na domácím ledě prohrálo 4:6. Svěřencům Václava Varadi nevyšla hlavně první třetina. „Začátek zápasu nám nevyšel. Tahali jsme za kratší konec, vypadli jsme z tempa a soupeř byl ve všech aspektech lepší. Byl rychlejší, důraznější, lépe kombinoval. Proti takovému soupeři se ten výsledek špatně obrací na naši stranu," hodnotil zápas Varaďův asistent Marek Zadina.

Pardubičtí hokejisté se následně vrátili do zápasu a to hlavně ve třetí třetině.

„Super bylo, že jsme se vrátili do zápasu přesilovkovými góly, to byl impuls pro ten tým, že jsme drželi furt nějaký kontakt. Bohužel jsme dostali na 5:2 a potom na 6:2, ale myslím, že třetí třetina z našeho pohledu nebyla úplně špatná, měli jsme tam pohyb, dokázali jsme soupeře přebruslit a zatlačit v útočném pásmu. Dali jsme z toho dva góly, což je super. Výsledek 6:4 je samozřejmě prohra, ale furt druhý zápas o něco hrajete a my se na to připravíme a budeme v tom zápase lepší,“ říkal Zadina.

Mezi prvním a druhým čtvrtfinále odehrálo Dynamo dva extraligové duely. Nejprve porazilo České Budějovice 4:3 po prodloužení a následně padlo s Litvínovem 2:4. Oba zápasy spojovaly nepovedené první dvě třetiny z pohledu Pardubic. Zlepšený výkon ve třetí třetině vynesl dva body proti Motrou, s Litvínovem však Dynamo dotáhnout gólové manko nedokázalo.

Stejnou porci zápasů má za sebou v uplynulém týdnu také Lukko. Nejprve padlo na ledě TPS Turku 0:4. Následně se však naladilo nejlépe, jak mohlo. Se silným Karpatem Oulu si poradilo na domácím ledě 6:3, přičemž už v první třetině šlo do vedení 3:0. Díky důležité výhře poskočilo v tabulce finské Liigy na osmou příčku.

Odveta čtvrtfinále, ve které bude Dynamo dotahovat dvougólovou ztrátu, startuje už v úterý 12.12. od 17:30 (SEČ).

Generálním partnerem Dynama v Lize mistrů je D+D Elektromont. Významnými partnery jsou město Pardubice, Pardubický kraj, Hitrádio Černá Hora, D+D Real a Rozvojový fond Pardubice.