07.12.2023
Redakce

PREVIEW: Mikulášské utkání je tu! Vyzveme České Budějovice

Náročný prosincový program pokračuje. Už v pátek 8.12. přivítá Dynamo na domácím ledě České Budějovice, kterým bude chtít vrátit porážku z prvního letošního střetnutí. Utkání, které bude doprovázet mikulášský program, startuje v 18:00.

Pardubičtí hokejisté mají za sebou první čtvrtfinálové střetnutí v Lize mistrů. Proti Lukko Rauma nevyšel Dynamu hlavně úvod zápasu. „Začátek zápasu nám nevyšel. Tahali jsme za kratší konec, vypadli jsme z tempa a soupeř byl ve všech aspektech lepší. Byl rychlejší, důraznější, lépe kombinoval," komentoval vývoj zápasu asistent trenéra Marek Zadina.

Dynamo se nakonec dotáhlo na rozdíl dvou branek. Do Finska pojede s prohrou 4:6. „Výsledek 6:4 je samozřejmě prohra, ale furt druhý zápas o něco hrajete a my se na to připravíme a budeme v tom zápase lepší,“ říkal Zadina.

Nyní se do enteria areny vrací extraligový hokej. Už v pátek 8. prosince zavítají do Pardubic sedmé České Budějovice, které vyhráli pět z posledních sedmi zápasů.

„Bude to samozřejmě těžký zápas, jako každý jiný. V poslední době se Motor zvedá, je to velmi dobrý soupeř. Musíme si navíc trochu napravit reputaci po nevydařeném výkonu v Lize mistrů," říká před zítřejším zápasem útočník Jan Mandát.

Utkání bude speciální svým mikulášským programem. Během zápasu s Českými Budějovicemi budou Mikuláš, čert a anděl připraveni už od 17:00 a za básničku, či písničku, dostanou děti malou odměnu. Ty nejodvážnější děti se navíc představí o přestávce na ledové ploše. Vstupenky na zápas si můžete zakoupit on-line ZDE.

Dynamo už v zápase nebude moci využít služeb Tomáše Vondráčka, který zamířil na hostování do konce ledna do Vítkovic. Na stejně dlouhou dobu opustil pardubickou organizaci i mladý Tomáš Urban. Letos nejproduktivnější hráč Dynama B bude sbírat extraligové zkušenosti v Litvínově. Stejně jako Patrik Poulíček, také Tomáš Urban podepsal v minulých dnech s Dynamem novou smlouvu do roku 2027.