21.03.2024
Redakce

PREVIEW: Dynamo bude v pátém zápase usilovat o postup do semifinále

Čtvrtfinálová série se po dvou utkáních v Hradci Králové vrací do enteria areny. Dynamo po prohře ve třetím utkání série zvítězilo o den později na ledě rivala 1:0 a do Pardubic se vrací s vedením 3:1 na zápasy. V pátém duelu, který se hraje v sobotu 23. března od 17 hodin, může Dynamo rozhodnout o postupu do semifinále.

Historicky první Východočeské derby v Play off Tipsport extraligy přináší extrémně vyrovnané zápasy. Všechny čtyři dosud odehraná utkání skončila rozdílem pouhého jednoho gólu. Jednou rozhodovalo prodloužení, na řadu přišly také samostatné nájezdy.

Dynamo zvládlo oba domácí zápasy. V tom prvním muselo dvakrát dotahovat náskok soupeře a duel nakonec dospěl do prodloužení, ve kterém rozhodl Martin Kaut. O den později vystřelil svému týmu výhru pouhých šest vteřin před koncem Robert Kousal.

Další dvě čtvrtfinálová utkání, hraná v Hradci Králové, byla na góly chudší. Ve třetím díle série padaly góly až ve třetí třetině, a to jeden na každé straně. Následné prodloužení branku nepřineslo a na řadu přišly samostatné nájezdy. Také dovednostní disciplína byla vyrovnaná, nakonec získal první výhru v sérii Mountfield HK. O den později zápas rozhodla jediná trefa. Ve 26. minutě otevřel a zároveň uzavřel gólový účet utkání Matej Paulovič a Dynamo přidalo třetí čtvrtfinálový bod.

Série se za stavu 3:1 na zápasy pro Dynamo vrátí k páté bitvě do enteria areny. Utkání, ve kterém pardubičtí hokejisté mohou rozhodnout o postupu do semifinále, je na programu v sobotu 23. března od 17 hodin. Informace o prodeji vstupenek najdete ZDE.

Informace pro fanoušky

Policií České republiky byly zápasy Dynama s Mountfieldem HK označeny jako rizikové. Klub se chce vyhnout případným komplikacím, které by mohly narušit poklidný průběh utkání. Při zápase tak budou probíhat bezpečnostní kontroly. Dále bude platit zákaz vnášení nápojů do hlediště. Pro sektor určený hostujícím fanouškům bude zřízen samostatný stánek s občerstvením. Je nutné dodržovat návštěvní řád enteria areny (naleznete ZDE).

Do haly ja zakázáno vnášet jakékoli zbraně, pyrotechniku apod. Používání pyrotechniky ve městě zakazuje městská vyhláška.

Před startem play off došlo ke změně návštěvního řádu enteria areny! Přijďte na zápasy vyřazovacích bojů s dostatečným časovým předstihem, u vstupů do areny budou probíhat kontroly a odbavení u turniketů může trvat déle než bylo zvykem v základní části. Platí zákaz vnášení vlastního občerstvení do enteria areny, respektujte prosím toto nařízení a vyhněte se tak zbytečným prodlevám při odbavení. Děkujeme, že respektujete návštěvní řád enteria areny.

Hokejový klub Dynamo Pardubice upozorňuje, že na jižní tribunu (sektory 101, 115 a 216), která je určena pouze pro domácí fanoušky, nebudou z bezpečnostních důvodů vpuštěni příznivci hostujícího týmu. Objeví-li se ve výše uvedených sektorech fanoušek s klubovými symboly Mountfieldu HK, bude pořadatelskou službou vyveden z prostorů enteria areny bez možnosti návratu. Všechny další sektory kromě sektorů 101, 115, 201 a 216 jsou určeny k sezení. Vstupenka opravňuje návštěvníka sledovat dění v enteria areně pouze ze sektoru, který je na vstupence vyznačen.

Pro fanoušky hostujícího týmu bude zřízen separátní vstup a zároveň platí zákaz vnášení občerstvení do sektorů.

Enteria arena je i na druhé utkání čtvrtfinále vyprodaná. V souvislosti s tím vyzýváme fanoušky, aby na hokej vyrazili s předstihem. Vyhnete se tak možné dopravní špičce. Včasným příchodem navíc nikomu z návštěvníků nenarušíte jeho sportovní zážitek. Brány enteria areny otevírají tradičně hodinu před úvodním buly.

Parkování

K parkování můžete využít do vyprodání kapacity místa na parkovišti E, za cenu 200 Kč si je můžete zakoupit ZDE. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst. V ulici U Stadionu jsou momentálně dopravní omezení, část ulice od závor parkoviště u enteria areny k Sukově Třídě je zjednosměrněná. Ze Sukovy Třídy tak nelze odbočit na ulici U Stadionu!

Ohledně parkování doporučujeme prostudovat si web statutárního města Pardubice, kde informace o parkování v centru najdete ZDE. V blízkosti enteria arény je také obchodní centrum Palác Pardubice, které nabízí kryté parkoviště. Více informací ZDE.