16.12.2023
Redakce

PREVIEW: Do Pardubic po pauze přijede Olomouc

Reprezentační pauza spěje ke svému konci. Už v pondělí 18. prosince přivítají pardubičtí hokejisté v enteria areně Olomouc. Série domácích zápasů tak pokračuje, Dynamo na vlastním ledě odehraje třetí extraligový zápas v řadě. Po posledním nezdaru s Litvínovem se v nejvyšší soutěži chce vrátit na vítěznou vlnu. Úvodní buly padne v 18 hodin.

Dynamo v extralize aktuálně zažívá šňůru domácích zápasů. Minulý týden se v enteria areně utkalo s Českými Budějovicemi a Litvínovem. S Motorem svěřenci Václava Varadi dohnali dvoubrankové manko a v prodloužení dokonali obrat z 1:3 na 4:3. Litvínov o dva dny později v Pardubicích vedl dokonce o tři branky, tentokrát se ale Dynamu vyrovnat a otočit vývoj utkání nepodařilo. Verva si z enteria areny odvezla po výhře 4:2 všechny tři body a ukončila tak Dynamu sérii pěti extraligových výher v řadě.

V průběhu reprezentační pauzy Dynamo odehrálo odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů ve finské Raumě. Domácí Lukko šlo do druhého zápasu s náskokem dvou branek. Přes výraznou herní převahu a střeleckou aktivitu se Pardubicím smazat manko napodařilo. V Raumě sice zvítězily 3:2, ale s prestižní soutěží se musely rozloučit. Umístění v TOP osmičce Evropy je ovšem historickým úspěchem klubu.

Nyní se Dynamo bude soustředit pouze na domácí ligovou soutěž. V pondělí přivítá HC Olomouc. Hanáci půjdou do vzájemného souboje ve výborné formě, zvítězili v posledních čtyřech zápasech (dvakrát z toho v prodloužení). V extraligové tabulce jsou Kohouti na devátém místě. S počtem 37 bodů ztrácejí tři body na osmý Motor a sedmou Kometu, sedm bodů potom na šestý Liberec.

Dosud nejproduktivnějším hráčem Olomouce je čtyřiadvacetiletý Jakub Navrátil. Útočník Kohoutů nasbíral ve 27 zápasech 19 kanadských bodů (8+11).

V prvních dvou vzájemných duelech v letošní sezoně bylo úspěšnější Dynamo. Na domácím ledě ve čtvrtém kole zvítězilo 3:1, na stadionu soupeře potom díky hattricku Ondry Vály 5:1.

Třetí souboj Pardubic s Olomoucí začíná v enteria areně v pondělí 18. prosince od 18 hodin. Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Informace k utkání

Brány enteria areny se otevřou v 17:00.

K parkování můžete využít místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.