20.03.2024
Redakce

PREVIEW: Čtvrtá bitva v sérii je tu!

Třetí vyrovnaný čtvrtfinálový zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých byl úspěšnější Mountfield HK a stav série je po třetím utkání 2:1 pro Dynamo. Ve středu 20. března v 18 hodin začne v královéhradecké ČPP Aréně čtvrtý duel čtvrtfinále a výrazně ovlivní další průběh série.

Historicky první derby ve vyřazovacích bojích zatím přináší atraktivní a napínavou podívanou. Všechny zápasy zatím skončily rozdílem jednoho gólu, pouze jednou se navíc rozhodlo v základní hrací době.

V prvním duelu série v enteria areně se skóre přelévalo na obě strany, zápas nakonec dospěl do prodloužení, ve kterém Dynamu vystřelil první výhru Martin Kaut. O den později v Pardubicích znovu vedly oba týmy a dlouho to vypadalo, že i podruhé bude muset rozhodovat prodloužení. Šest vteřin před koncem si ovšem vzal slovo Robert Kousal a dorážkou Radilovy střely získal druhý bod pro svůj tým.

V úterý se série přestěhovala do sousedního Hradce Králové a také třetí čtvrtfinálové utkání přineslo vyrovnaný souboj. První gól diváci viděli až ve třetí třetině, do vedení se dostal Mountfield. Dynamo o šest minut později zásluhou Roberta Kousala srovnalo. Tři minuty před koncem základní hrací doby dopravil puk do soupeřovy branky Matej Paulovič, ale gól nakonec nebyl uznán. Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém se tentokrát nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. V této disciplíně byl úspěšnější Hradec a po výhře 2:1 po nájezdech snížil stav série na 1:2.

Středeční zápas v ČPP Aréně bude mít zásadní vliv na další průběh série. V případě výhry získá Dynamo mečbol, naopak Hradec může sérii vyrovnat. Čtvrté pokračování čtvrtfinálového derby začíná v Hradci Králové v 18 hodin, v přímém přenosu jej odvysílá O2 TV Sport.