13.12.2023
Redakce

Odcházíme se vztyčenou hlavou, říká Václav Varaďa po konci v CHL

Dynamo ve finské Raumě nedokázalo smazat dvoubrankové manko, a i přes výhru v odvetě nakonec v Lize mistrů končí. Umístění v TOP osmičce prestižní soutěže je historickým úspěchem klubu. „Odcházíme se vztyčenou hlavou, věřím, že jsme udělali maximum,“ říká trenér Václav Varaďa po vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Dynamo si v prestižní evropské soutěži zahrálo poprvé od roku 2016. V základní části porazilo švédský tým Skellefteå, norský Stavanger a německý Ingolstadt. Nestačilo naopak na finský celek Ilves Tampere, severoirský Belfast a po prodloužení na švýcarskou Ženevu.

Z 11. místa pardubičtí hokejisté postoupili do osmifinále play-off, ve kterém se znovu utkali s Ilves Tampere. Tentokrát soupeři porážku ze základní části oplatili a po celkovém vítězství 5:3 postoupili do čtvrtfinále. Tam cesta evropskou soutěží pro Dynamo skončila. Po úvodní prohře 4:6 nedokázalo v odvetě s Lukko Rauma manko smazat, a i přes výhru 3:2 na ledě soupeře v Lize mistrů končí.

„Závěr jsme měli skvělý, hráči tam nechali opravdu všechno, ale nakonec nám jeden gól ke srovnání chyběl. Mrzí nás hlavně první třetina v domácím zápase, kdy jsme si nechali dát čtyři branky, a v takto kvalitní soutěži, jako je CHL, rozhoduje každý gól,“ ví trenér Václav Varaďa.


Za své výkony mezi evropskou elitou se pardubičtí hokejisté rozhodně nemusí stydět, play-off si zahráli vůbec poprvé v historii.

„Odcházíme se vztyčenou hlavou. Věřím, že jsme udělali maximum pro to, abychom šli dál, a holt to takhle někdy ve sportu je, že se to nepovede,“ říká hlavní kouč Dynama.

Hráči Dynama mohou ze zápasů Ligy mistrů čerpat ve zbytku sezony. Právě klání vyřazovacích bojů mohou přinést týmu cenné zkušenosti.

„Věříme, že si z toho hráči vezmou spoustu zkušeností a budeme ještě lepší,“ věří Václav Varaďa.

Generálním partnerem Dynama v Lize mistrů byl D+D Elektromont. Významnými partnery byli město Pardubice, Pardubický kraj, Hitrádio Černá Hora, D+D Real a Rozvojový fond Pardubice.