07.11.2023
Redakce

Novým trenérem B-týmu je Tomáš Jirků

Dynamo Pardubice B zná jméno nového hlavního trenéra. Po odchodu Richarda Krále do Mladé Boleslavi převezme rezervu Tomáš Jirků, který dosud trénoval druholigové Vrchlabí. Jako asistenti trenéra pokračují Jiří Malinský a Jan Starý.

Tomáš Jirků ve své aktivní hráčské kariéře působil především ve Vrchlabí, kde odehrál 11 sezon a dlouho plnil také funkci kapitána týmu. Už ve svých 30 letech se ale z ledu přesunul na střídačku a jako trenér vedl Vrchlabí v Chance lize. Trenérem Stadionu zůstal i ve třetí nejvyšší soutěži v loňské i letošní sezoně. Nyní se stane hlavním trenérem pardubického B-týmu.

Tomáš je mladý, velmi dobře komunikativní trenér s velkým potenciálem a ambicemi. Přesto, že je takto mladý, trenérskému řemeslu se pečlivě věnuje už dlouhou dobu. Věřím, že v našem týmu naváže na práci Richarda Krále a společně s asistenty Jiřím Malinským a Janem Starým budou nadále rozvíjet naše mladé hráče,“ říká sportovní manažer B-týmu Tomáš Rolinek.

Dynamo si váží rychlého a úspěšného jednání s Vrchlabím o uvolnění Tomáše Jirků. Pro trenéra to bude první angažmá mimo Vrchlabí, přesun do velkého klubu vnímá jako krok vpřed.

„Já se na to moc těším. Beru to jako obrovskou výzvu a kariérní posun. Zároveň nejdu úplně do neznámého prostředí, protože půlku kluků jsem trénoval a znám je. Znám i kolegy z realizačního týmu, což je pro mě hodně důležité, že nebude všechno zpočátku úplně nové. Těším se, že budu mít možnost nejenom hráče individuálně posouvat, ale zároveň se budeme snažit být maximálně úspěšní jako tým,“ říká nový trenér pardubického béčka.

Tomáš Jirků poprvé povede pardubické béčko v pondělí 13. listopadu v domácím utkání proti Vsetínu.