15.12.2023
Redakce

Dynamo posílí obránce Libor Hájek

Hokejový klub Dynamo Pardubice hlásí zvučnou posilu do obranných řad! Ze zámořské organizace Pittsburgh Penguins přichází Libor Hájek. 25letý obránce podepsal s Dynamem smlouvu do roku 2028.

Libor Hájek se po Martinu Kautovi stává druhou zámořskou posilou Dynama v tomto roce. S pardubickým klubem podepsal smlouvu do roku 2028, tedy na stejně dlouhou dobu jako před sezonou trojice Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka a Roman Will. Obránce s více než stovkou startů v NHL ještě vyztuží defenzivu Dynama.

„Pravidelně nadělujeme před Vánocemi posilu do týmu. Tradici jsme neporušili. Libor je dalším hráčem se zkušenostmi z NHL, který s klubem uzavřel dlouhodobou smlouvu. Je to obránce s velkou perspektivou. Do Čech se vrací s cílem hrát o trofeje,“ říká o nejnovější posile Petr Dědek.

Libor Hájek strávil většinu dosavadní kariéry v zámoří, přesto si v extralize nezahraje poprvé. V české nejvyšší soutěži odehrál 27 zápasů za Kometu Brno. Další ligové starty přidá v červenobílém dresu.

„Je to pro mě nová výzva. Sledoval jsem Pardubice dlouho, jak se zvedají, takže to je důvod, proč jsem si vybral Dynamo. Je to výborná organizace s ohromnou historií. Cíle jsou ty nejvyšší, jak týmové, tak osobní. Týmu bych chtěl být prospěšný a vyhrát s ním vše, co se jen dá," těší se po příchodu vysoký obránce.

„Těším se na větší zápasový rytmus. Jsem zvyklý na zápasy ob den a spíš zápasy režim, než tréninky. Čím víc zápasů, tím líp pro mě. Tato sezona byla nahoru dolu, moc jsem toho nenahrál. Teď se těším na to, že budu hrát. Už delší dobu jsem v kontaktu s trenérem Václavem Varaďou. Ve spojení jsme byli dlouho předtím, než se vše začalo dotahovat. On je jedním z důvodů, proč jsem tuto výzvu přijal," přiznal Hájek.

Pětadvacetiletý bek je odchovancem Komety Brno. V mládežnických letech odešel do Kanady, kde si zahrál jednu ze tří nejprestižnějších zámořských juniorských soutěží – WHL (Western Hockey League). Následně si vybojoval smlouvu v nejlepší hokejové lize světa v organizaci New York Rangers. Během pěti sezon si v dresu Jezdců zahrál ve 110 utkáních, stejnou porci zápasů odehrál také na farmě za Hartford Wolf Pack.

Před letošní sezonou se přesunul do Wilkes-Barre/Scranton Penguins, farmy Pittsburghu Penguins. V AHL nastoupil k 11 zápasům, nyní se rozhodl vrátit do Česka.

Libor Hájek byl pravidelným mládežnickým reprezentantem, zahrál si jak na MS do 18 let, tak na MS do 20 let. V roce 2021 poprvé okusil také světový šampionát dospělých.