27.01.2024
Redakce

Den D a bitva s Rytíři. Zápas s Kladnem obohatí slavnostní ceremoniál

Již v neděli 28. ledna se v pardubické enteria areně uskuteční v pořadí druhý Den D, neboli také Den zakladatele, v rámci jehož klub zařadí čtyři nové členy do Dynastie Dynamo. Slavnostní ceremoniál startuje už v 16:45, duel s Kladnem vypukne o 15 minut později.

Svěřenci Marka Zadiny ukázali v minulém utkání svou obrovskou sílu, když dokázali zvítězit na ledě nejlepšího domácího mančaftu Litvínova 3:1. Dynamo tak naopak potvrdilo svou fantastickou formu na venkovních hřištích. Východočeši nastoupili venku dosud do 22 zápasů a odnesli si z nich 52 bodů a jsou tak v tomto ohledu nejlepším týmem v Tipsport extralize. Druhá Sparta oproti tomu získala jinde než v O2 aréně bodů 46.

Právě Pražané neuspěli v pátečním 40. kole v Českých Budějovicích, s nimiž padli 3:5. Pardubice díky tomu v tabulce odskočily od Rudých na rozdíl osmi bodů a o něco více se tak přiblížily zisku Poháru Jaroslava Pouzar.

„Měli jsme skvělý vstup do utkání a to hned od prvního střídání. Byli jsme silní na kotouči, dobře jsme se dostávali do útočného pásma. Na konci první třetiny jsme inkasovali po nepříjemné teči gól, ale my jsme to v kabině zanalyzovali, něco jsme si k tomu řekli a v druhé třetině jsme pak předvedli přesvědčivý výkon, díky němuž jsme to otočili. Jsme rádi, že jsme tady dokázali vyhrát, protože odsud se nenesou body vůbec snadno,“ hodnotil klání v Litvínově trenér Marek Zadina.

Souboj s Vervou byl speciální především pro novou pardubickou akvizici Richarda Pánika, který dorazil na východ Čech 19. ledna a to z Třince výměnou za Davida Ciencialu. Slovenský křídelník se hned ve svém druhém zápase podílel asistencí na comebacku proti Motoru, ale svou první branku vsítil právě až proti Litvínovu, kde za stavu 2:1 přidal ještě do prázdné brány druhou trefu. Dalším vynikajícím výkonem se prezentoval také kapitán Lukáš Sedlák. Třicetiletý centr bodoval už ve dvanáctém duelu v řadě a je s 19 góly a 19 asistencemi čtvrtým nejproduktivnějším hráčem extraligy.

„Určitě je lepší dát svůj první gól dříve než později. Jsem rád, že to tam po skvělé nahrávce od Sedla padlo a že se naší lajně daří,“ komentoval Pánik svůj dvoubrankový večer. „Po pauze jsme si řekli, že je tu malé hřiště, takže bychom měli více zkoušet střílet a více se tlačit do brány. Začali jsme to v druhé třetině praktikovat a díky tomu jsme to otočili,“ dodal bývalý hráč Chicaga Blackhawks.

Kladno se mezitím nachází na opačné straně spektra. Středočeši se stále neodpoutali od posledního 14. místa, ačkoli oproti 13. Mladé Boleslavi mají výhodu tří utkání k dobru. Jejich forma v novém roce však vůbec nenaznačuje, že by se na Bruslaře mohli dotáhnout. Rytířům se letos totiž ještě nepovedlo ani jednou zvítězit a z devíti odehraných klání v roce 2024 bodovali pouze dvakrát. Naposledy nestačili na olomoucké Kohouty, z pátečního kola odcházeli s porážkou 2:3.

„Nám se v utkání podařilo jít do vedení, bohužel jsme vedli asi dvacet sekund. Soupeř po naší chybě skóroval a o několik minut později jsme ztratili i ten stav 1:1. Ve druhé třetině jsme si vytvořili několik šancí, měli jsme tlak, ale udělali jsme fauly, které by neměly být. Ztratili jsme momentum. Ve třetí části už to bylo takové dobývání olomoucké branky, další gól tam nepadl a bohužel jsme prohráli další zápas,“ analyzoval zápas s Olomoucí kouč Kladna Pavel Skrbek.

Dynamo dokázalo Rytíře porazit v předchozích sedmi vzájemných střetnutích, poslední prohra se datuje až do února 2022. Navýší Pardubice v neděli toto číslo na osm? Přijďte hráče do enteria areny podpořit! V 16:45 začíná slavnostní ceremoniál Dne D, v 17:00 pak samotné utkání.


Den D

Dynastie Dynamo je společenstvím osobností, které se významným způsobem zasadily o rozvoj pardubického hokeje či budování jeho věhlasu v Česku i zahraničí. Náladu v Pardubicích již dlouhé dekády velmi výrazně ovlivňují výkony hokejového A mužstva. Hokej je totiž pevnou součástí DNA našeho města. To vše díky těm, kteří pro Dynamo získávali poháry, bavili fanoušky a svým odhodláním i nápaditostí odvedli mimořádnou službu svému klubu na ledě i mimo něj.

Aktuálně je v Dynastii Dynamo zařazeno 26 hráčů a 12 osobností. Už v neděli se k nim čtyři další přidají!

Slavnostní ceremoniál k zařazení nových členů do Dynastie Dynamo začíná v 16:45. Přijďte prosím na svá místa s dostatečným předstihem, aby vám významná chvíle neutekla.

Vstupenky na Den D jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Den D se v Pardubicích uskuteční podruhé. Před rokem byl věnován Petru Sýkorovi a vyřazení jeho čísla 37 pod strop enteria areny. Nyní se o 4 nové členy rozroste Dynastie Dynamo.