8.9.2007
Michal Martoch, Jan Hrabal

Junioři inkasovali pět branek, prohráli v Třebíči

Včera vyhráli v Jihlavě, dnes prvně v juniorské extralize prohráli. Pardubičtí hokejisté podlehli Horácké Slavii Třebíč na jejím ledě 1:5. Jedinou branku Východočechů vsítil ve 14. minutě útočník Karel Sodomka, když vyrovnával na 1:1. Domácí poté ale čtyřmi gólovými zásahy dokráčeli k výhře.

Extraliga juniorů, 4. kolo, sobota 8.9.2007, Zimní stadion Třebíč

Horácká Slavia Třebíč

Dynamo Pardubice

5:1
2:1, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 8. Kundela (Burian, Hobza), 16. Burian (Nahodil, Kundela), 27. Nahodil (Burian, Čtveráček), 36. Klíma (Kesner, Vítek), 53. Nahodil – 14. Sodomka (Drtina). Rozhodčí: Polák – Guth, Rittich. Vyloučení: 10:12, navíc Semorád (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 210. Střely na branku: 29:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Horácká Slavia Třebíč: Ondrůj – Vlašín, Hobza, Popela, Jaroš, Čtveráček, Dvořák, R. Kadela – Němec, Dostál, Vítek, Kesner, Nahodil, Jánský, Kundela, Burian, Klíma, E. Kadela, Kejda, Burián, Kurial.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Popler, Poskočil, Krejnus, Drtina, Fink, Šnejdr, Blažek – Jindřich, Semorád, Radil – Buchtele, Kousal, Dobiáš – Šejba, Kaut, Bláha – Verner, Sodomka, Nykl.

Komentář

První závar před domácí brankou zlikvidoval na brankové čáře Petr Ondrůj. Ani Jan Semorád ho zblízka neprostřelil. První přesilová hra se naskytla aktivnějším hostům, ti však nic nevymysleli, naopak Klíma přihrával v pádu zadovkou Vítkovi, který však minul pardubickou branku. Tentýž hráč mohl poprvé rozjásat přítomných dvě stě diváků v sedmé minutě, když se ocitl osamocen před Landsmanem, ke smůle domácích však na něj nevyzrál.

Radost na tvářích domácích přinesla až dvojnásobná přesilová hra, kterou využil Marek Kundela, když dorazil Burianovu střelu – trefil se přesně k tyči – 1:0.

Brejkovou situaci volající po vyrovnání spálili útočníci Semorád a Nykl, když prvně jmenovaný volil střelu, se kterou si Ondrůj poradil. Na druhé straně nebezpečně tečoval Dostál Vlašínovu střelu, puk však skončil mimo, teč Kuriala pak zneškodnil Landsman v brance Pardubic.

Ondrůj dokázal vyrazit Bláhovu střelu po přihrávce Kauta v útočném pásmu, po další akci však už kapituloval. Na 1:1 srovnal Karel Sodomka, který se z úhlu natlačil před branku a poslal puk pod Ondrůjem za brankovou čáru.

Hosté se však neradovali příliš dlouho. Po necelých dvou minutách obral Nahodil za brankou brankáře o puk, z boku ho přihrál před brankoviště Burianovi a ten si Landsmana položil a v pádu zasadil hostům střelou vedle betonu druhý úder – 2:1.

Pardubičtí ještě do konce třetiny zahrozili, Albert Popler si sjel mezi kruhy a pálil z první, Ondrůj však změnu skóre nepřipustil.

I začátek druhé třetiny patřil hostům, Krejnus pálil od modré, Ondrůj však našel kotouč mezi chrániči. O chvíli později protestovali hosté po vyloučení svého hráče tak vehementně, že si vykoledovali další dvouminutový trest pro hráčskou lavici.

Nabídnutou dvojnásobnou přesilovou hru junioři Horácké Slavie opět využili. Landsman sice vyrazil Kadelovu střelu od modré, na Nahodilovu přesnou střelu k tyči z mezikruží po souhře s Burianem a Čtveráčkem se však už jen ohlédl – 3:1.

I nadále měl hostujících brankář plné ruce práce. Se štěstím udržel Kesnerovu střelu z otočky. Když už se pardubičtí junioři dostali do šance, ztroskotali na bezchybném Ondrůjovi. Marně se před něj natlačil Dobiáš, o nic lépe si nevedl Jindřich, který pálil z kruhu.

Třebíčský brankář spálil Pardubickým i další tutovku, když zneškodnil přečíslení dva na jednoho v podání dvojice Dobiáš – Kousal. Jelikož hosté nabídnuté šance nevyužívali, udeřili počtvrté domácí. Přečíslení tři na dva v podání trojice Kundela – Nahodil – Burian sice Landsman zneškodnil, když vyrazil Burianovu střelu z první, po vyhraném buly ale nedosáhl na přesný projektil Klímy, který si najel z druhé vlny – 4:1.

Zblízka mohli zvýšit Eduard Kadela i Neměc, ani jeden však pardubického brankáře nepřekonal. Kurial poté těsně minul, když tečoval Hobzovu střelu od modré, do kabin se tak odcházelo za stavu 4:1 pro domácí.

Začátek třetí třetiny přinesl vyloučení domácích, byl to ale naopak Vítek, který zahrozil po hrubé chybě pardubických obránců – nechybělo mnoho a mohlo to být o čtyři branky.

Neskóroval ani Kurial, který si vyměnil v útočném pásmu puk s Dostálem. Při signalizované výhodně hostů ujel pardubický Verner, Petr Ondrůj však změnu stavu nepřipustil. Zneškodnil i tečovanou střelu Kousala.

Stoprocentní brankovou příležitost spálil i Bláha, Ondrůj doslova udržel kotouč na brankové čáře ve své moci. Poslední slovo v utkání měli opět domácí, konkrétně Lukáš Nahodil, když ujel v oslabení pardubickým obráncům a ukázkovým forhendovým blafákem nedal Landsmanovi žádnou šanci – 5:1.

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (HC Pardubice): „Sehráli jsme vyrovnané utkání, kde zápas ovlivnila naše vyloučení a budeme muset při zápasech na Moravě pozor. Holt se to tam hraje trošku jinak a budeme se z toho muset ponaučit.“