8.9.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Dorostencům protekl zápas mezi prsty, Třebíč vyhrála 3:2

Smolné utkání sehráli extraligové dorostenci HC Pardubice. V dnešním 4. kole nejvyšší soutěže nestačili v malé hale ČEZ Areny na celek Třebíče, kterému podlehli 2:3. Východočeši byli po většinu zápasu lepší, soupeře jasně přestříleli, ale nekoncentrovanost a hrubé chyby v samotném závěru je připravily o vítězství. Rozhodující gól do pardubické branky padl v čase 59:56…

Extraliga dorostu, 4. kolo, sobota 8.9.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Horácká Slavia Třebíč

2:3
1:0, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 4:23 Zavoral (Světlík), 44:36 Vondráček (Světlík) - 41:14 Velecký (Stahorský), 55:12 Zdražil (Vysloužil, Večeřa), 59:56 Vondráček (Koukal). Rozhodčí: Chlaň – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:9, navíc Kotrba (Třebíč) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 70. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Dynamo Pardubice: Štrof – Zdráhal, Vondráček, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Jetmar, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.
Horácká Slavia Třebíč: Wolf – Urbančík, Belatka, Záhradný, Koukal, Vít, Drápela, Bartejs – Velecký, Fryauf, Zdražil, Vysloužil, Fusek, Němec, Vondráček, Stahorský, Večeřa.

Komentář

Zápas začal v rychlém tempu a už v 1. minutě byl vyloučen Tomáš Nosek za hákovaní. Třebíč tuto přesilovou hru nedokázala zužitkovat a Pardubice mohly po návratu trestaného hráče pokračovat v náporu. Zmatku před třebíčskou brankou využil v 5. minutě pardubický levý útočník Zavoral, který zpoza branky nahrával do prostoru brankoviště a puk si nešťastně srazil jeden z bránících hráčů do branky – 1:0.

Pardubičtí mohli své vedení ještě vylepšit po faulu, kterého se dopustil hráč hostující Zdražil a dostal dvouminutový trest za držení protihráče v 7. minutě. Domácí si vytvořili tlak, ale nedostali se do vážnější šance. Snažení „Pardubáků“ o vstřelení gólu v přesilovce skončilo v čase 8:01, kdy byl vyloučen Jan Šafář za sekání. Šestnáct vteřin se hrálo čtyři na čtyři, poté začala zkrácená přesilovka Třebíče, která ji opět nedokázala využit.

V čase 14:11 kapitán hostů Ondřej Němec nabídl Pardubicím další přesilovku za podražení. Pardubičtí hráči si vytvořili pár velmi zajímavých šancí, ale všechny pokusy o gól pochytal Adam Wolf, který prokázal své brankářské dovednosti a tím podržel své mužstvo.

Neuběhlo ani 20 vteřin od návratu potrestaného hráče na led a na trestnou lavici zamířil v čase 16:29 opět hráč Třebíče Štěpán Koukal za nedovolené bránění. Domácí opět vytvořili tlak, ale Adama Wolfa neprostřelili. První třetina se dohrávala v klidnějším tempu a skóre zůstalo stejné.

Ani ne půl minuty po začátku druhé třetiny byl vyloučen pardubický kapitán Lukáš Kapec a tím daroval Třebíči další možnost na vyrovnání stavu. Hosté si nemohli vytvořit vůbec žádné šance, protože pardubická formace na oslabení opět výborně forčekovala. Přesně třicet vteřin poté co se vrátil na led pardubický kapitán byl vyloučen další domácí borec Tomáš Nosek za hákování. Ani v této přesilové hře Třebíč neskórovala a stav byl stále příznivější pro domácí hokejisty.

Ve 28. minutě vybojoval puk pro Pardubice Tomáš Nosek, který přesně nahrál do velké šance obránci Davidu Vondráčkovi. Ten perfektně vystřelil, ale gólman byl na svém místě a střelu zneškodnil.

O necelou minutu později byla obrovská šance i na druhé straně, když Pavol Záhradný vystřelil na bránu a těsně před brankou tečoval Velecký. Kotouč ale v síti neskončil.

V čase 29:00 byl vyloučen třebíčský Pavol Záhradný za zdržování hry. Ani po této přesilovce se skóre neměnilo. Šest vteřin po návratu trestaného hráče na led byl vyloučen opět hráč hostů David Fryauf za hrubost a na druhé straně Zdeněk Čáp za nedovolené bránění.

Ve 32. minutě předvedl individuální akci domácí Zavoral, když pronikl mezi bránícími hráči až do útočného pásma, kde stihl nebezpečně vystřelit. V čase 34:51 byl za vražení zezadu potrestán hráč Třebíče Kotrba dvouminutovým a osobním desetiminutovým trestem. Trest za něj odpykal Juraj Urbančík.

Na konci 35. minuty se Pardubice dostaly do přečíslení a střely se ujal Denis Kindl, který ovšem trefil pouze brankaře. O minutu později se v závaru před třebíčskou svatyní nejlépe zorientoval pardubický Denis Kindl, jehož sražená dorážka se otřela o horní tyčku.

Ve stejné minutě byl vyloučen domácí Jan Šafář za hákovaní. Pardubice výborně bránily a nepustily Třebíč do šance. Navíc v čase 37:12 byl vyloučen hostující Lukáš Vít za držení protihráče, poměr sil na ledě se vyrovnal. Pardubice následnou zkrácenou přesilovku nevyužily a vteřinu před návratem Víta byl vyloučen pardubický útočník Roman Tomín za hákovaní.

Třebíč sice nevstřelila gól v nabídnuté přesilovce, ale 3třivteřiny po návratu Tomína z trestné lavice v čase 41:14 se v brankovišti prosadil Ondřej Velecký, který doklepl puk za záda Vojtěcha Štrofa – 1:1.

Čtyři vteřiny po vstřeleném gólu byl vyloučen hráč hostů Michal Zdražil za hákovaní. Velkou šanci na gól si vytvořil pardubický bek Vojtěch Zavoral, který nebezpečně vystřelil, ale brankář střelu vyrazil a pochytal i následné dorážky. Pardubice si vytvořily tlak a usídlily se v útočném pásmu. V čase 44:36 vystřelil od modré obránce Vondráček a po lehké teči se puk zatřepotal v síti – 2:1.

Třebíč dostala další šanci na srovnání, když byl v čase 46:10 vyloučen domácí Ladislav Havlík. Třebíč přesilovou hru nevyužila. Ve 48. minutě se dostaly Pardubice pod obrovský tlak Třebíče, který vyústil velmi nebezpečnou střelou Pavla Kotrby. Brankář Štrof však střelu bez problémů pokryl.

V čase 48:24 byl vyloučen další „Pardubák“ Patrik Lenoch za vražení na hrazení. Pardubice přesilovku výborně ubránily. V 52. minutě se domácí dostali do přečíslení dvou na jednoho, které nakonec dopadlo bez gólu.

A tak udeřilo na opačné straně. V čase 55:12 vystřelil Michal Zdražil z mezikruží, střela byla před brankou tečována a obloučkem zapadla pod víko – 2:2. V čase 57:11 byl vyloučen hostující Tomáš Bartejs a trenér Třebíče si vzal oddechový čas. Na konci 58. minuty se šikovně obtočil kolem brány Jan Zdráhal a zasouval puk k tyči, ale gólman Wolf byl připraven a puk chytil.

Pardubice tlačily, ale Třebíč po brejku tři na dva vstřelila pouhé čtyři vteřiny před koncem vítěznou branku. Tomáš Vondráček z prostoru mezi kruhy nastřelil kotouč na pardubickou branku a touš si našel cesty mezi Štrofovy betony – 2:3.

Ohlasy po utkání

Jiří Fibiger (HC Pardubice): „Sehráli jsme nešťastné utkání, za stavu 2:1, kdy jsme se znova dostali do vedení, mančaft věřil, že zápas dotáhne do vítězného konce. Dvě hrubé chyby v závěru rozhodly o tomto výsledku. Je škoda, že čtyři sekundy před koncem někteří útočníci propadli a soupeř využil brejk tří na jednoho. Je to nešťastný výsledek, ale takový je hokej.“