7.9.2007
Michal Kolařík, Jan Hrabal

Také junioři nastříleli Jihlavě sedm gólů

Vítězně vstoupili extraligoví junioři HC Pardubice do nové sezony. Na Horáckém zimním stadionu porazili ve svém úvodním utkání juniorské extraligy tamní Duklu vysoko 7:3. Pouze jednou dovolili Východočeši Jihlavě vyrovnat, jinak trpělivě kontrolovali nabyté vedení a v závěru zápasu jej navýšili na čtyřbrankové. Dvěma brankami se v utkání blýskl útočník Jan Semorád.

Extraliga juniorů, 3. kolo, pátek 7.9.2007, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

3:7
0:1, 1:2, 1:4
Branky a nahrávky: 26. Šáršok (Kašpar), 41. Posmyk, 50. Dzurik (Malina) – 15. Bláha (Jindřich), 30. Semorád (Drtina), 33. Buchtele (Kousal, Dobiáš), 45. Kousal (Buchtele), 46. Semorád (Jindřich, Popler), 59. Jindřich (Drtina), 60. Dobiáš. Rozhodčí: Pešina – Dančišin, Matějček . Vyloučení: 12:14. Využití: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 186. Střely na branku: 27:50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:7.
Dukla Jihlava: Vajner – Malina, Posmyk, Zelený, Rosendorf, Pekárek, Hájek, Vejvoda – Falta, Pánek, Man – Kuřítko, Novák, Pometlo – Komůrka, Dvořák, Vacek – Dzurik, Šaršok, Kašpar – Pankrátz.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Popler, Poskočil, Krejnus, Drtina, Fink, Šnejdr, Blažek – Jindřich, Semorád, Radil – Buchtele, Kousal, Dobiáš – Šejba, Kaut, Bláha – Verner, Sodomka, Nykl.

Komentář

V úvodu utkání premiérového zápasu jihlavské juniorky se Dukla zdála být aktivnějším týmem. Ovšem její snahu, podpořenou i hrou proti třem v poli hostů nikdo brankově nevyužil. Hosté po několika přestálých oslabeních proto neváhali a v čase 14:39 kapitán hostů Tomáš Bláha zavelel k útoku – 0:1.

Od této chvíle se až na výjimky aktivita přikláněla více ke straně hostí, ovšem skóre se již do závěru úvodní třetiny neměnilo.

Do druhé části vlétli domácí jako uragán. Ve 21. minutě trefil Man ve slibné pozici pouze tyč, tentýž hráč v 26. minutě sám před gólmanem minul bránu. Ještě v téže minutě se domácím ale podařilo střeleckou smůlu prolomit, Jaroslav Šáršok pěknou střelou vyrovnal na 1:1.

Po sérii vyloučení na obou stranách Pardubice v čase 29:47 proměnily Pardubice nájezd dvou na jednoho, Jan Semorád po přihrávce Marka Drtiny vrátil hostům vedení – 1:2.

Povzbuzení hosté přidali na důrazu a po pěkné souhře tří Pardubických útočník Jan Buchtele zvýšil již na 1:3.

Vzápětí přišla další vlna vyloučení, ve 36. minutě jihlavský gólman Vajner několikrát podržel svůj tým před náporem Východočechů. Hlavně jeho zásluhou vedly Pardubice „jen“ o dvě branky po skončení druhého dějství.

Třetí třetina se v počtu branek vymykala předchozímu průběhu hry. Dukla v úvodu zahrozila využitím přesilové hry, Ondřej Posmyk pěknou střelou od modré snížil – 2:3.

Vzápětí se ale zbytečně nechal vyloučit domácí Adam Malina za faul loktem a hosté opět udeřili. Trefil se Robert Kousal – 2:4.

O necelé dvě minuty později v čase 45:47 přidal Jan Semorád pátý gól dorážkou pod betony jihlavského gólmana – 2:5.

Pardubickým jakoby narostly křídla a Dukla se z tlaku dostávala jen za cenu faulů. Hosté poté zcela v pohodě ubránili dvojnásobné oslabení. Po špatně sehrané přesilovce domácích ale domácí zásluhou Tomáše Dzurika snižují na 3:5 ve hře pět na pět.

Pardubice ale nepřipustily drama, nejprve Ladislav Jindřich parádní kličkou zvýšil pardubické vedení na 6:3 z jejich pohledu, aby Ugo Dobiáš v oslabení tří proti čtyřem uzavřel účet zápasu na 7:3 z pardubického pohledu.