17.05.2018
Jan Hrabal

Kanonýr pokračuje! Novou smlouvu podepsal Petr Sýkora

PARDUBICE — Už nyní patří mezi opravdové velikány pardubického hokeje, za svůj mateřský klub nastřílel téměř čtyři sta gólů. Petr Sýkora rozšíří svou unikátní červenobílou kroniku, s vedením Dynama podepsal opět jednoroční kontrakt. „Jsem spokojený, že jsme se dohodli,“ neskrýval po stvrzení smlouvy předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

863 utkání – 379 branek – 265 nahrávek, tedy nádherných 644 bodů. A těmito čísly impozantní bilance Petra Sýkory nekončí! „Je ikonou našeho klubu, řekl bych i legendou. Jsem rád, že jsme se domluvili a že pokračuje. Dokáže se připravit na novou sezonu a opět bude platným hráčem Pardubic,“ prohlásil šéf organizace.

„U kluků, s nimiž se v těchto týdnech domlouváme na smlouvě, vidím chuť pokračovat. Musíme zvažovat aspekty jako věk nebo ekonomika, což se komunikuje hůře, ale je to součástí mé práce. Mám radost, že všichni hráči přistupují k těmto rozhovorům, že u nás chtějí hrát, to je cenné. Bavíme se o finančních možnostech Dynama s cílem se dohodnout, to se pak i mně lépe jedná. Jsem spokojený,“ pokračoval Dušan Salfický.

Petr Sýkora podepsal opět jednoletou smlouvu. „Petr to tak má nastavené, že hraje rok od roku, vždy si zhodnotí svůj zdravotní stav, ambice a rozhodne o svém dalším pokračování. Všichni v klubu máme radost, že opět bude oblékat náš dres,“ nechal se slyšet.

Pardubický rodák nastoupil poprvé v nejvyšší soutěži v sezoně 1996/1997, dále působil v NHL nebo ve Švýcarsku. Pokud působil v České republice, tak v Pardubicích. V dnešní době nevídaná oddanost!

„Nesmírně si vážím toho, že Petr je členem naší organizace. Svědčí to o jeho oddannosti a loajalitě ke klubu. Těžko ho bude někde někdo v tomto překonávat. Jsem proto velmi rád, že nám nadále bude rozdávat hokejovou radost,“ doplnil generální manažer Dynama.

Petr Sýkora vyhlíží svou osmnáctou extraligovou sezonu. „Mám velikou radost, že jsme se opět domluvili, že i ze strany klubu panoval zájem o pokračování naší spolupráce. Loňská sezona byla povedenější, o to se jednalo lépe. Nyní se připravuji s kondičním trenérem, abych hrál co nejlépe. Všichni chceme navázat na minulý ročník a třeba to i dotáhnout o kousek dál,“ řekl devětatřicetiletý kanonýr po podpisu kontraktu.

Petr Sýkora

  • Post: útočník
  • Datum narození: 21. prosince 1978 v Pardubicích
  • Výška: 191 cm
  • Hmotnost: 106 kg
  • Držení hole: pravé