30.04.2018
Zdenek Pejzl

Michaela Pejzlová dosáhla na neuvěřitelný double!

PARDUBICE — Pardubické odchovankyni Michaele Pejzlové, jako jediné z Češek se podařilo dosáhnout na nejvyšší metu v univerzitním hokeji na jakou může student dosáhnout. Dá se říci, že kdo získá tento titul tzv. Frozen Four, tak získá obrovskou prestiž a uznání ve vysokoškolských sportovních kruzích. Jedná se o takový malý Stanley Cup (i z důvodu, že vítěz obdrží prsten á la Stanley Cup) pro studenty.

Když se předloni Michaela rozhodla pro studium na Clarkson University určitě nepočítala s takovým okamžitým úspěchem. Skloubit studium těžkých, ale zajímavých předmětů, jako je chemie a biologie a hokeje je velice náročné. Ale velice dobře propracovaný univerzitní program jak pro chlapce tak pro děvčata skvěle funguje.

Loňský ročník ligy absolvovala jakožto nováček v týmu ihned v prvním útoku, což je pro nově příchozího studenta obrovská čest. Tento druhý titul se podařilo vybojovat po třech letech a Michaela byla hned při své premiéře v dresu Golden Knights u toho a byla nejúspěšnějším nováčkem ligy v počtu nasbíraných kanadských bodů.

Letošní ročník byl plný očekávání, jestli se podaří navázat na předchozí úspěch. Tým byl z části obměněn, z důvodu odchodů hráček po ukončení studia a začlenění nově příchozích posil. Rozjezd ligy byl o něco pomalejší, ale tým se postupně sehrával. Nakonec se podařil postup do Frozen Four a velice se zvýšil tlak na obhajobu titulu.

Michaela jakožto centr prvního útoku a s novými křídly nakonec dokázala dovést tým k obhajobě a pomohla tak získat tento ceněný double. Opět patřila mezi tři nejlepší hráčky v kanadském bodování a byla využívaná na většinu přesilovek a rozhodujících momentů. Ani zlomený prst, ani vykloubené rameno, ani nastřelený nárt, kvůli kterému nemohla přes týden chodit, ji nedokázal zastavit, aby nastoupila k dalšímu zápasu a dovedla svůj tým až k celkovému vítězství.

Víc již není možné získat při studiu na univerzitě a v ženském klubovém hokeji nejvyšší kategorie D1.