18.04.2018
Jan Hrabal

Carlson Hockey Games nabídnou i mimohokejový program!

PARDUBICE — Tipsport arena se převlékla do reprezentačního kabátu a vyhlíží předposlední turnaj Euro Hockey Tour v této sezoně. Od čtvrtka hostí Carlson Hockey Games, na nichž se představí týmy České republiky, Finska, Švédska a Ruska. Pořadatelé připravili pro fanoušky i další aktivity!

U příležitosti mezinárodních hokejových utkání Carlson Hockey Games si diváci Tipsport areny vždy budou moci vyslechnout a zazpívat českou státní hymnu. Ve čtvrtek se o ni postará pardubická rodačka a operní pěvkyně Edita Adlerová, v sobotu dívky ze Základní umělecké školy Příbram Irena Brodníčková s Hankou Kopeckou, neděle bude patřit dvojici Lucie Klasek (popová houslistka) a Ladislav Mariaš (violoncellista).

U pardubické Tipsport areny bude každý hrací den otevřena na parkovišti velká fanzóna. Ve čtvrtek, sobotu a neděli bude otevírat vždy dvě hodiny před zápasem. Součástí fanzóny je velkoplošná obrazovka, na které poběží živé přenosy utkání, stánky s občerstvením, soutěže pro fanoušky, prezentace vozů Škoda, skákací hrad. V sobotu bude ve fanzóně také speciální hokejová střelnice a živě zde vystoupí kapela Alchymie. Vstup do fanzóny je bezplatný.

Čtvrtek 19. dubna 2018

V první hrací den je v plánu v Pardubicích jediné utkání, Češi se od 19.00 hodin představí v úvodním souboji s Finskem. Slavnostní buly vhodí před začátkem utkání Vladimír Martinec, ceny nejlepším hráčů předá po skončení zápasu stříbrný medailista z olympiády v Pchjončchangu Michal Krčmář.

Pátek 20. dubna 2018

V pátek 20. dubna sice čeští hokejisté nenastoupí do žádného utkání, ale fanouškům se budou vybraní reprezentanti věnovat v Atriu Paláci Pardubice. Na autogramiádu se můžete těšit od 17.00 hodin a měli by na ni dorazit Roman Červenka, Pavel Francouz, Michal Jordán, Robert Kousal a Filip Zadina. Vstup bude bezplatný, hráči budou mít pro fandy nachystány podpisové karty.

Sobota 21. dubna 2018

Druhý hrací den Carlson Hockey Games přichystá reprezentace nejen pro pardubické fanoušky oslavu narozenin legendárního hokejové brankáře a pardubického rodáka Vladimíra Nadrchala. Osminásobný mistr československé ligy patřil mezi první brankáře v Evropě, kteří začali používat masku na obličej. Byl také důležitou postavou reprezentace, se kterou získal stříbro a bronz ze zimních olympijských her nebo dvě stříbra a bronz z MS. 4. března 2018 oslavil kulatých 80 let! Oslavy se dočká při sobotním klání Česká republika – Švédsko.

Neděle 22. dubna 2018

Přestože Tomáš Rolinek s Petrem Čáslavou budou oblékat dres Dynama zřejmě i v sezoně 2018/2019, Český svaz ledního hokeje se rozhodl ocenit jejich přínos pro český národní tým. U slavnostního ceremoniálu po stylu NHL nebudou chybět významné osobnosti pardubického hokeje, například Vladimír Martinec, Jiří Novák, Bohuslav Šťastný, Josef Paleček, Otakar Janecký, Jiří Šejba a další.

Před nedělním zápasem Čechů s Rusy se fanoušci mohou těšit na velkolepé poděkování oběma borcům, kteří byli u prozatím posledního zlatého úspěchu národního týmu z Německa v roce 2010. Tomáš Rolinek navíc jako kapitán, Petr Čáslava nosil na dresu áčko. Oba borci navíc dlouho v Rusku působili.