04.04.2018
Jan Hrabal

Další odchovanec v NHL! Lukáš Radil podepsal v San Jose

SAN JOSE / PARDUBICE — Zajímavá a oceňující zpráva pro pardubický hokej přiletěla v noci z úterý na středu ze zámoří. Útočník Lukáš Radil podepsal jednoroční smlouvu s týmem NHL San Jose Sharks.

„Lukáš je vynikající hráč s výborným držení kotouče, hraje na profesionální úrovni sedm let,“ řekl generální manažer Sharks Doug Wilson pro www.nhl.com. „Přichází k nám po úspěšné sezoně, reprezentuje svou zemi na nejvýznamnějších světových akcích. Máme pocit, že jeho hra nám může pomoci a zapadne do našeho stylu. Rádi jej v příští sezoně přivítáme v San Jose,“ doplnil.

Lukáš Radil je pardubickým odchovancem, v české nejvyšší soutěži odehrál dohromady 275 utkání, v nichž vstřelil 48 branek a přidal 74 nahrávek. Mateřskému klubu pomohl ke dvěma titulům extraligového mistra, a to v letech 2010 a 2012.

Od ročníku 2015/2016 působí ve Spartaku, za nějž nastoupil k 168 zápasům, nastřílel 41 branek a na 62 dalších nahrál. Jeho již minulá sezona pro moskevský klub byla nejúspěšnější, neboť v ní nastřílel 16 branek a přidal 22 nahrávek, v základní části nasbíral 11 plusových bodů do hodnocení účasti na ledě, v této statistice byl nejlepším Spartakovcem.

Lukáš Radil oblékl v 62 utkáních dres české hokejové reprezentace, hrál na poslední olympiádě v Pchjončchangu i na posledním mistrovství světa, které hostily Kolín nad Rýnem a Paříž.