18.03.2018
Jan Hrabal

Máme bandu buldoků, říká Miloš Holaň

PARDUBICE — Hokejisté Pardubic zvládli také druhý víkendový zápas a ve čtvrtfinále s Třincem srovnali na 2:2. Opět vstřelili tři branky, oproti sobotě neinkasovali. „Hráli jsme velmi dobře. Ale zápas už skončil, tak se budeme dívat zase dopředu, za stavu 2:2 může začínat nová série,“ prohlásil trenér Miloš Holaň po skončení utkání, po němž se Tipsport arena radovala jak jeden muž.

Vybrané statistiky čtvrtého čtvrtfinále
Střely na branku Zblokované střely Srážky Vhazování
38:16 9:8 5:7 40:31

Dynamo předvedlo pracovitý výkon. „Rozhodly maximální obětavost, možná i změna sestavy oproti zápasům v Třinci, všechny ty skládanky, ze kterých je play off, se v tuhle chvíli ukazují jako správné, za což jsme rádi. V šatně je krotitelná euforie, za výsledky je vidět práce celého týmu a fungující parta,“ přemýšlel nahlas pardubický kouč.

Podle něj si tým začal více věřit díky sobotní výhře s Oceláři 3:2. „Na ledě to bylo podle mě vidět. Hokej je hrou chyb, udělali jsme jich taky dost, ale vyhráli jsme 3:0, tak nemá cenu se v nich patlat,“ pousmál se.

Pardubice sehrály taktické utkání. „Patřil k těm nejlepším, jaké jsme odehráli. Byli jsme jasně lepší, pode mnou stál takticky velmi dobře vyzrálý tým,“ spokojeně konstatoval Miloš Holaň.

Nejvíce to bylo patrné ve třetí třetině, kdy hosté vystřelili poprvé a zároveň naposledy po čtvrthodině. „Uzpůsobili jsme taktické věci soupeři, ale hlavně to bylo o tom, že každý hráč, co šel na led, si svoji roli chtěl splnit, pomoci kamarádovi. Potom to dopadlo takhle,“ řekl hlavní trenér Dynama.

Nedělní souboj přinesl mnoho šarvátek, rozhodčí rozdali v prvním dějství 42 trestných minut. „Na začátku zápasu jsem viděl, že jsou hodně podráždění a chtějí dohrávat každý souboj. Na tohle jsme připraveni, takhle jsme hráli od začátku série. Nejsme žádné mužstvo hvězd, my se můžeme někam dostat jedině poctivou prací, hráči to ví. Je to play off. Pokud si nás dá Třinec do hlav, budu jenom rád,“ uvedl.

Jeho tým je složen z bojovníků. „Musíme si uvědomit, co máme za mužstvo, kde nás tlačí bota a čím naopak můžeme dostat soupeře do nějakého stresu, aby nehrál svoji hru. A ti kluci to vědí,“ konstatoval Miloš Holaň.

Pardubickou partu táhne mezi mantinely Tomáš Rolinek. Osmatřicetiletý kapitán jde příkladem, nevynechá jediný souboj. „Každý hráč má ve svém mužstvu svoji roli a nejlepší je, že ji každý plní na sto procent, tedy i Tomáš. Jediný chlap se mi nikde nefláká. Spolu jsme se v pátek bavili o Marku Trončinském a jak to dopadlo? V neděli vymyslel na Sachu Treilleho takovou nahrávku, jakou by nikdo nevymyslel a třeba tím rozhodl zápas. Nemáme mužstvo individualit, ale bandu buldoků,“ prohlásil.

Po skončení utkání mluvil mírně nachraptěným hlasem. „Ty lidi nešlo přeřvat. (pousmál se) V duchu jsem na tohle spoléhal, že přijde plno, smekám, co tady lidi dělají. Zažil jsem to už vloni při baráži, vrátili se nám do ochozů. Jsou zvyklí na velké úspěchy, musím potvrdit, že to tak je. Ale jsou našim šestým hráčem na ledě. Když stojíte na střídačce jako trenér, vnímáte tu elektrizující atmosféru, slzy se vám skoro ženou do očí,“ uzavřel hlavní trenér Miloš Holaň.