01.03.2018
Jan Hrabal

Martin Kaut: Šestka je velkou motivací!

PARDUBICE — Petr Sýkora se vrátil z trestné lavice, umně posunul převzatý kotouč na rozjetého Martina Kauta a i on sledoval, kterak pardubický mladík suverénně promění nabídnutý únik. Právě odchovanec Žďáru nad Sázavou otevřel gólový účet důležitého středečního duelu s Litvínovem, jenž Dynamo vyhrálo 2:1 a zajistilo si tak účast v předkole play off.

Letošní extraligové statistiky Martina Kauta
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Trestné minuty
36 6 6 12 +3 14

„Péťa Sýkora mě tam na začátku druhé třetiny dobře našel, já si tam dal jen brusli, vystřelil a naštěstí to tam padlo. Mířil jsem, nakonec to byl jen ale takový teploměr,“ popisoval svou šestou letošní branku v A týmu Dynama.

Pardubice drží šestou pozici. „Je to velká motivace. Mít jisté play off by bylo něco, uvidíme, co přijde v těch dalších dvou zápasech. Ale půjdeme do nich naplno, to vím jistě. Těším se na ty dva zápasy co přijdou, na Třinec i na derby s Hradcem Králové, kdy budeme mít doma zase plno. Hrál jsem tenhle zápas dvakrát a dvakrát jsme vyhráli, tak věřím, že to vyjde i potřetí a zase je porazíme,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.