09.02.2018
Jan Hrabal

Ondřej Kacetl ztěžka hledal slova: Jsem hodně naštvaný!

OLOMOUC — Na první pohled bylo jasné, jak je rozezlen z porážky před olympijskou pauzou. Pardubický brankář Ondřej Kacetl si z utkání v Olomouci odnesl vyšší úspěšnost zákroků oproti svému protějšku, prohře ale nezabránil a ztuha ji rozdýchával.

„Vzadu jsme to neměli pokryté. Věděli jsme, že Olomouc hodně nahazuje puky na bránu a doráží je. Takhle vstřelili dvě branky a pak se prosadili dvěma tečovanými střelami. Neustále to na mě chodilo, nepohlídali jsme si to. Byly tam i docela smolné teče, musím doplnit,“ ohlédl se za nepovedeným duelem gólman Dynama.

Oba celky se v prvních dvou třetinách vystřídaly ve vedení. Pardubice držely stav 2:1 ve svůj prospěch, Olomouc zase 1:0 a 3:2. O výsledku rozhodlo třetí dějství, v němž se Hanáci prosadili dvakrát.

„Přišlo mi to za rovnovážného stavu opatrné z obou stran, hodně se bojovalo o střední pásmo a čekalo se, kdo udělá chybu. Myslím si, že nám chyběla střelba, po dvou třetinách jsme jich měli čtrnáct, to je málo,“ konstatoval Ondřej Kacetl.

Zatímco on je jasnou stálící v pardubické brance, v té olomoucké musel za olympionika Branislava Konráda nastoupit Martin Falter. „Věděli jsme, že dlouho nechytal, chtěli jsme hodně střílet, ale dělali jsme pravý opak. Po skončení utkání jsem mu pogratuloval k výkonu a popřál mu hodně štěstí, ať se mu daří,“ řekl sedmadvacetiletý strážce pardubické klece.

„Vztáhnu-li své doplnění čistě na sebe, osobně mě prohra v Olomouci hodně štve – fakt jsem tu chtěl vyhrát. Ztěžka se mi konečný výsledek komentuje, marně hledám slova. Jsem hodně naštvaný! Chtěli jsme jít do přestávky s výhrou v kapse a nevyšlo to,“ prohlásil a uzavřel: „Náladu v týmu to ale výrazně neovlivní.“