19.01.2018
Jan Hrabal

Soupeř šel výhře víc naproti, přiznal Marek Trončinský

PARDUBICE — Poprvé v letošním kalendářním roce našli hokejisté Dynama svého přemožitele. Utkání se Zlínem se Východočechům nepovedlo, před osmitisícovou kulisou Tipsport areny nevyzráli na houževnatého protivníka, jemuž podlehli 2:3.

Letošní extraligové statistiky Marka Trončinského
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Trestné minuty
40 4 23 27 −10 44

„Bojovali jsme, hlavně ve třetí třetině jsme se snažili, byli jsme lepší. Škoda, že jsme inkasovali hned poté, co jsme srovnali na 2:2,“ láteřil po skončení utkání obránce Marek Trončinský.

Berani vedli na východě Čech v polovině zápasu o dvě branky, Dynamo dokázali srovnat, nejprve po pohledné individuální akci snižoval David Tomášek, v přesilovce se ve třetí třetině trefil Rostislav Marosz.

„První třetinu jsme se Zlínem prohráli 6:13 na střely, to bylo hodně špatné. Berani vedli 2:0, ale David Tomášek nádhernou brankou snížil. Nakonec jsme nebodovali, škoda. Každá série jednou končí, jak se říká. Přiznávám, že soupeř k tomu šel víc naproti,“ komentoval prohru nejproduktivnější pardubický zadák.

„Při třetím gólu šli nějak k nám do pásma, my jsme přejížděli, Ferenc nahodil z rohu a Ondra Kacetl puk asi neviděl. Kryl si první tyčku, ale bohužel to tam nějak prolétlo po zemi – je to velká škoda. Jedna série skončila – další můžeme nastartovat v neděli odpoledne v Chomutově!“ doplnil Marek Trončinský.