23.07.2007
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Opět naplno! Moeller se na dva týdny přestěhoval do Přerova

Dovolená, spánek třeba až do deseti dopoledne, odpolední čaj o páté a pohodička? Tak ta je ta tam! Hokejisté HC Moeller Pardubice po třítýdenním odpočinku zase pořádně dřou a tvrdě se chystají na novou sezonu. Včera v sedm hodin večer se prvně sešli v Přerově, kde zůstávají na dvoutýdenním soustředění. Poprvé od posledního utkání minulé sezony nazují brusle a profrčí se po ledové ploše. „Toto soustředění je zaměřené hlavně na kondici. Máme tam vložené i dva přípravné zápasy,“ přibližuje program nejbližších dní asistent trenéra HC Moeller Pardubice Pavel Rohlík.

Pobyt v Přerově je přesně naplánovaný. Budíček, snídaně, tréninkové jednotky, nezbytné odpočinky, a tak dále. „Začínáme v pondělí dopoledne, kdy se rozdělíme na dvě party. Ta první bude hodinu a čtvrt na ledě, druhá tentýž čas stráví v posilovně. Pak se to prohodí,“ říká asistent trenéra HC Moeller Pardubice.

Po obědě čeká na hráče zhruba dvouhodinový oddych před další fází… „Ta bude opět na ledě, budeme hrát proti sobě,“ říká Pavel Rohlík. Pak následuje krátký oddech. „Na to následuje ještě hodina her na suchu – tenis, fotbal, basketbal, florbal,“ pokračuje.

Celý tréninkový den zakončuje regenerace a večeře. Ta je naplánována na půl devátou. „Program je rozvržený do minut,“ usmívá se pětatřicetiletý kouč.

Do Přerova dorazil kompletní kádr, který absolvoval letní přípravu před začátkem letních prázdnin. S mužstvem rovněž trénují i obránce Aleš Píša a útočník Petr Sýkora, kteří během suché přípravy měli individuální tréninkové plány. Vyšší počet hokejistů samozřejmě zvyšuje náročnost na organizaci celého pobytu a provázání jednotlivých tréninkových jednotek.

„Dopoledne jsme rozděleni na dvě party, to se dobře pracuje i v takovém počtu hráčů, odpoledne hrají tři pětky proti třem pětkám, to se také dá. Je to náročnější organizačně, ale vloni nám to vyšlo a osvědčilo se nám v sezoně pracovat s tak širokým kádrem,“ konstatuje Pavel Rohlík.

Suchá příprava na trávě je pryč, hokejisté HC Moeller vyjeli na led.

Pardubičtí hokejisté stráví v Přerově dva týdny, výjimkou bude pouze tento víkend, kdy se „otočí domů“. „V Přerově jsme od nedělního večera do pátku, kdy končíme zhruba ve dvě hodiny odpoledne, pak jedeme domů. Hráči se pak zpátky v Přerově budou hlásit v neděli na podvečerním tréninku. Pak pojedeme až do pátku, soustředění zakončíme utkáním s Libercem v Chrudimi,“ informuje. Úvodní utkání Tipsport Cupu právě se Severočechy začíná v 17.00 hodin.

Podle Pavla Rohlíka se oba tréninkové týdny nebudou, kromě vložených zápasů, příliš lišit. „Bude to hodně podobné – dopoledne tvrdé tréninky v posilovně a na ledě bez ohledu na to, zda bude zápas nebo ne. Hráči, kteří nepůjdou na utkání, bude zůstávat se mnou v Přerově a pojedou druhou fázi na ledě,“ říká.

Vloni absolvovali hokejisté HC Moeller Pardubice podobné soustředění v Šumperku, letos padla volba na Přerov. Proč? „V Šumperku nám neseděly určité věci, hotel nebyl na takové úrovni, tehdy byla velká vedra a hráči měli na pokojích dost krušno. V Přerově bydlíme v dobrém hotelu a kluci mají dobré podmínky pro přípravu na trénink a celou fázi soustředění,“ zdůvodňuje hanáckou volbu.

Ve druhé půli soustředění čeká na pardubické hokejisty dvojice přípravných utkání – ve středu 1. srpna v Prostějově proti tamním Jestřábům a o den později proti domácímu druholigovému Přerovu – oba v rámci turnaje Zubr Cup. Náročný trojboj zakončí páteční duel Tipsport Cupu s Bílými Tygry Liberec. Ten zhlédne zimní stadion v Chrudimi.

„Dva zápasy Zubr Cupu jsou spíše na rozehrání, tam dostanou všichni hráči svou šanci, nebudeme lpět na výsledku, ale spíše se chceme dostat se do zápasového zapracování. Pak nám začíná Tipsport Cup, tam to nebudeme vyloženě utahovat do kádru, ale už nám půjde o uhrání nějakých výsledků,“ uzavírá Pavel Rohlík.