14.12.2017
Jan Hrabal

Defenzívu Dynama vyztuží Josef Hrabal

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice hlásí ve svých řadách nového hráče s reprezentačními zkušenostmi. Od pondělí v Pardubicích trénuje Josef Hrabal, od kterého si vedení klubu slibuje posílení defenzívy extraligového A mužstva.

„Chceme před náročnou druhou polovinou prosince a těžkým lednem, kdy hrajeme mnoho extraligových utkání posílit naši defenzívu. Pepa sice od začátku sezony nikde nehrál, dle našeho názoru je kvalitním ofenzivním obráncem, který nám může vypomoci v momentech, kdy to tým bude nejvíce potřebovat. Naším cílem je skončit do desítky, proto chceme náš tým vyztužit tak, aby na tuto metu dosáhl,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Josef Hrabal pochází z Přerova, hokejově vyrostl ve Vsetíně, kde získal juniorské zlato a nějž již v sedmnácti letech naskočil do nejvyšší soutěže. V sezoně 2010/2011 pomohl k extraligovému triumfu Ocelářům, v play off byl nejlepším hráčem v hodnocení účasti na ledě, o čtyři roky později získal se slezským klubem, odkud přichází na hostování, titul vicemistra. Ofenzivní obránce, který naskočil ke 23 utkáním za český národní tým, má i zkušenosti ze zahraničí: působil ve Švédsku, Finsku i v Kontinentální hokejové lize.

„Pepa sice od září nikde nehrál, přichází k nám kvalitně připravený, navíc s týmem již trénuje během reprezentační přestávky. Výborně ho zná sportovní manažer Pavel Marek. Věřím, že se nyní zapracuje do mužstva a od prvního extraligového utkání po přestávce bude platnou posilou, a to i v dalších zápasech, které rozhodnou o našem umístění,“ doplnil k jeho příchodu Dušan Salfický.

Vytáhlý bek je již v Pardubicích, k týmu se oficiálně připojil ve středu, do té doby trénoval individuálně nebo s juniorským družstvem. „Čekal jsem na vyřízení transferu z Třince, vše se dotáhlo v pátek. To už jsem měl představu, kam bych chtěl jít a rozhodl jsem se pro Dynamo. Chtěl jsem co nejdříve se vrátit do práce, od pondělí, přestože spoluhráči měli dvoudenní volno, trénuji,“ pověděl po podpisu smlouvy.

„O příchodu do Pardubic rozhodl také fakt, že zde nám spoustu kluků, navíc velmi dobře sportovního manažera Pavla Marka, který mě osm let vedl v Třinci. Když se rozhlédnu po kabině, tak s polovinou hráčů jsem se v kariéře již potkal,“ řekl ke svému příchodu Josef Hrabal.

Pardubický dres by měl poprvé obléknout příští týden ve středu ve Vítkovicích. „Pro mě je ideální, že přicházím v době reprezentační přestávky. Přece jen jsem hokej dlouho nehrál, každý trénink navíc mi pomůže v začlenění se do týmu. Po fyzické stránce se cítím výborně, po sedm měsíců jsem nedělal nic jiného, než na sobě pracoval. Musím to přetavit do bruslení, na něj se spolu s trenéry nyní zaměříme. V moderním hokeji je bruslení nezbytností, to platí i pro obránce. Musím se do toho dostat! Možná budu před prvním utkáním trochu nervózní, neboť jsem dlouho nehrál, ale už nyní se moc těším!“ doplnil.

Josef Hrabal

  • Post: obránce
  • Narozen: 17. srpna 1985
  • Výška: 187 cm
  • Hmotnost: 86 kg
  • Držení hole: levé