29.11.2017
Jan Hrabal

Milan Klouček podepsal novou tříletou smlouvu

PARDUBICE — Dynamo chce stavět jádro týmu na svých odchovancích, proto je důležité si pojistit jejich služby. Brankář Milan Klouček, který odchytal v letošní deset utkání v Tipsport extralize, patří do skupiny hráčů, na nichž chce pardubický klub stavět svou budoucnost.

Letošní sezona brankáře Milana Kloučka
Soutěž Zápasy Minuty Střely Zásahy Branky Průměr Úspěšnost Nuly
Tipsport extraliga 10 614 306 283 23 2,25 92,48 % 2
WSM liga 8 432 192 169 23 3,19 88,02 % 0

„Milan je jedním z horkých kandidátů na post brankáře pro nadcházející mistrovství světa juniorů. Má před sebou velkou perspektivu a my chceme, aby svou kariéru dlouhodobě spojil s Dynamem Pardubice. S Milanem jsme proto uzavřeli nový tříletý kontrakt,“ oznámil generální manažer Dušan Salfický.

Milan Klouček je pardubickým odchovancem, poprvé nakoukl do nejvyšší soutěže v minulé sezoně. V té letošní má na svém kontě již 24 zápasů v dospělé soutěži, neboť je pravidelně vytěžován v prvoligových Litoměřicích. „Zde začal tuto sezonu, pak jsme jej povolali v době, kdy jsme jej potřebovali. zachytal nám skvěle. Úspěšností patří mezi nejlepší brankáře Tipsport extraligy. Přišlo období, kdy jsme uskutečnili další změnu na tomto postu, Ondřej Kacetl po reprezentační přestávce chytá výborně, momentálně není důvod měnit pozice brankářů,“ řekl šéf klubu.

„Potřebujeme, aby Milan byl nadále vytížený, proto jsme jej opět uvolnili do Litoměřic. Bojuje o nominaci na juniorský šampionát a je potřeba, aby co nejvíce chytal. Od toho vznikl litoměřický projekt a jsme rádi, že je zde plně vytížen. Jsme v pravidelném spojení s trenéry a dávají nám reference, že chytá výborně. Věříme, že v prosinci odletí na mistrovství světa dvacítek,“ pokračoval Dušan Salfický.

Sám z pozice bývalého úspěšného brankáře ví, jak je důležité, aby gólman chytal. „Je potřeba, aby obzvlášť kluci v juniorském věku při přechodu do dospělého hokeje hlavně hráli, ať je to extraliga nebo WSM liga. S Milanem Kloučkem počítáme, on předváděl skvělé výkony v Litoměřicích, a tak jsme využili jeho momentální formy a nálady, abychom nastartovali i nás, to se povedlo. Hned v prvním utkání na Spartě předvedl skvělý výkon a vysokou laťku si udržel ve všech zápasech. To je pro nás to nejlepší, co může být. Máme dva skvělé brankáře a oba chytají,“ spokojeně konstatoval.

„Milan je skromný a hodný kluk, v trénincích poctivě pracuje. Na svou výšku je pohyblivý, má všechno před sebou. Nyní ještě chytá nováčkovským nadšením, je v euforii a užívá si každý zápas. Až přijde těžší období a bude starší, tak do této role dozraje. Předpoklady k tomu. Udržet se nahoře celou sezonu je o tvrdé práci. Samo to nepřijde. Milan si to uvědomuje, je třeba jej vést a pracovat s ním,“ uzavřel Dušan Salfický.

Milan Klouček si dle svých slov váží důvěry, kterou do něj pardubický klub vkládá: „Vážím si důvěry, že se mnou můj mateřský klub počítá. Pro mě je nyní důležité chytat a jsem rád, že mohu být nyní vytěžován v Litoměřicích. Výsledky Pardubic neustále sleduji, mám upřímnou radost, že se mužstvu po reprezentační přestávce daří. Mým snem pro tuto sezonu je kromě pomoci Dynamu chytat i na mistrovství světa juniorů. Udělám pro to všechno.“