16.11.2017
Jan Hrabal s využitím tiskové zprávy ČSLH

Extraligové kluby nemusí nasazovat mladší hráče

PARDUBICE — Výkonný výbor ČSLH vyhověl žádosti trenérů juniorské reprezentace a se souhlasem extraligových klubů pozastavil pro období 17. listopadu 2017 – 7. ledna 2018 platnost článku 3.5 Herního řádu Tipsport extraligy ledního hokeje, upravujícího pravidla pro nasazování mladých hráčů v soutěži.

Cílem uvedeného kroku je vytvořit hokejistům, kteří figurují v širší nominaci, a vedení reprezentace co nejlepší podmínky v závěrečné fázi přípravy na mistrovství světa juniorů, které se bude hrát 26. prosince 2017 – 5. ledna 2018 v Buffalu. V případě WSM ligy byla platnost článku 1.4 Technických norem soutěže, upravujícího stejný problém, pozastavena na období 13. prosince 2017 – 7. ledna 2018. Na základě rozhodnutí výkonného výboru ČSLH budou moci v těchto termínech nastupovat v obou nejvyšších soutěžích hráči bez omezení věku.

Jediným hráčem Dynama, který spadá do zmíněné věkové kategorie a pravidelně hraje extraligová utkání, je útočník Martin Kaut. V letošní sezoně odehrál čtrnáct utkání, v nich vstřelil dvě branky a na stejný počet přihrál.