12.11.2017
Jan Hrabal

Šťastný Filip Koffer: Dosáhli jsme na skvělý úspěch!

DAWSON CREEK / PARDUBICE — Třetí místo získali čeští hokejoví reprezentanti do sedmnácti let na turnaji World Hockey Challenge. Dynamo reprezentoval v Kanadě odchovanec Filip Koffer. Tvořivý útočník podle svých slov prožil největší úspěch ve své rozvíjející se kariéře.

„Všichni máme obrovskou radost, že jsme získali bronzové medaile na tomto prestižním turnaji. Před čtvrtfinále s Ruskem jsme se ohromně semkli a celá parta pak dosáhla na tento úspěch,“ nadšeně vypráví přímo z dějiště turnaje.

Ještě před samotným turnajem dokázali čeští mladíci přehrát Švédy 3:1, v prvním utkání ceněného klání prohráli s Američany 2:5, po porážkách s kanadskými týmy „černých“ 0:5 a „bílých“ 2:7 šli ve čtvrtfinále na Rusko.

A tady přišel zlom.

Český národní tým zvládl souboj o semifinále neoficiálního mistrovství světa této věkové kategorie a porazil Rusy 4:3. V dalším kole vyřazovacích bojů vyzval „černý“ tým Kanady.

„Hráli jsme daleko lépe, dokázali jsme se s nimi vyrovnat v osobních soubojích. Oba celky se vystřídaly ve vedení, my jsme si pak nešťastně vstřelili vlastní branku. Byli jsme opaření a nebyli jsme schopni se zmátořit a srovnat,“ tvrdí Filip Koffer s tím, že obětavost byla největší devízou celého družstva, jež zblokovalo jedenadvacet střel soupeře.

Příspěvek sdílený F (@fkoffer),

Souboj o třetí místo přinesl reprízu utkání s týmem Kanady „bílí“. Zatímco v základní skupině mladí Češi dostali naloženo, tak v souboji o medaili uspěli a zvítězili 2:1. „Makali jsme jako jeden tým, proto jsme zvítězili. Ohromně jsme si pomáhali a nakonec vyhráli. Vedli jsme 2:0, soupeř sice v závěru snížil, ale my jsme to už nepustili. Jakmile zápas skončil, ovládlo naši střídačku obrovské nadšení a radost, že jsme dosáhli na cenný kov,“ vypráví své prožitky.

Filip Koffer naskočil do všech šesti utkání, do listiny kanadských bodů se nezapsal. „Byly to nejtěžší zápasy, co jsem kdy hrál. Oproti dorostenecké extralize měly úplně jiné tempo. Ukázaly mi, na čem všem musím pracovat, abych se zlepšil a byl platný v mezinárodním hokeji,“ hovoří.

„Důležitá je vůle. Žádné střídání není zbytečné, každý moment může ovlivnit zápas. Na turnaji jsme sehráli několik vyrovnaných utkání a právě drobnosti rozhodovaly o celkovém výsledku. Samozřejmě vím, že musím pracovat na bruslení, práce s holí a kotoučem i na síle, zkrátka na všem,“ pokračuje Filip Koffer.

Na přelomu týdne se úspěšní mladíci přesunou do České republiky, a to po trase Dawsoon Creek – Fort St. John – Vancouver – Londýn – Praha. „Přiletíme až v noci z pondělí na úterý. Ale jsme šťastni, že nám na krku budou viset bronzové medaile,“ usmívá se.

„Mým cílem pro letošní sezonu je maximálně pomoci týmu starších dorostenců, abychom se dostali do vyšší skupiny nadstavby a udělali úspěch v play off. Mým snem je nastoupit i za juniorský tým. Pokud se mi to podaří, budu mít velkou radost. K tomu ale vede ještě spousta práce,“ uvědomuje si závěrem šestnáctiletý útočník.