03.11.2017
Jan Hrabal

Gól na 2:2 byl s tečí, přiznal Marek Trončinský

JIHLAVA — Dvakrát se trefil za záda Jakuba Škarka pardubický obránce Marek Trončinský. Nejprve v závěru základní hrací doby srovnával na 2:2, ve třetí sérii samostatných nájezdech vymazal těsný náskok Jihlavy.

„Dukla hraje dlouho pospolu, osu hráčů má jasnou a doplněnou. Šlape jim to, diváci je tlačí dopředu. Hrají dobře. Určitě je nepříjemným soupeřem. Za dva body jsme rádi – jsou ohromně důležité,“ pověděl po utkání zadák Dynama.

„Udělali jsme to přesně tak, jak jsme si řekli, soupeř ránu tečoval, puk neletěl takhle vysoko,“ vrátil se ke své brance na 2:2 a k trefě v penaltách doplnil: „Když začaly nájezdy, mrkl jsem na trenéra, že bych jel. Jsem rád, že jsem jej proměnil, kdybych nebyl úspěšný, asi bych příště nejel.“

Na Horácký zimní stadion dorazila možná až dvoustovka příznivců Dynama. „Díval jsem se, že přijelo hodně našich fanoušků a byli dost slyšet. Tady je to pro hosty, když tady půlka stadionu řve ‚Dukla, Dukla‘, náročné, ale vnímali jsme jejich podporu. Jsme rádi, že přijeli a že jsme i díky nim vyhráli,“ vzkázal přes klubový YouTube kanál.