31.10.2017
Rudolf Bernart, Jan Hrabal

Čtvrté Univerzitní derby hostí 12. prosince Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ / PARDUBICE — Východočeská derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové jsou ozdobou Tipsport extraligy. Nejsou to ale jediná střetnutí, která se na kluzišti mezi těmito městy odehrávají. Od roku 2014 totiž vždy na podzim měří síly akademické hokejové výběry Univerzity Hradec Králové a Univerzity Pardubice. A právě tento zápas bude 12. prosince 2017 od 18.00 hodin hostit hradecká ČPP Aréna.

„Pro nás je to skvělé zpestření sezony. Zápasy mají jedinečnou atmosféru. Zcela odlišnou než ligové utkání, protože studenti si to přijdou užít naplno,“ řekl Marek Hemský, pardubický odchovanec, který vždy patřil mezi hlavní opory týmu Univerzity Pardubice a který dokázal ve třech duelech nastřílet pět branek!

„Před třemi lety vznikl nápad uspořádat tento hokejový souboj a myslím, že hned napoprvé se to velice povedlo. Hned všichni věděli, že tato nová tradice musí pokračovat a já jsem rád, že tomu tak je a doufám, že bude i nadále. Věřím, že lidé, kteří přijdou, si to užijí a že to bude super zážitek, jaký to zatím vždy byl,“ nechal se slyšet Jiří Janoušek, který vedl jako kapitán akademický výběr Univerzity Hradec Králové ve všech dosavadních soubojích.

Mezi samotnými studenty obou univerzit stoupá každým rokem popularita této akce. „Pro mě je univerzitní derby takový vrchol studentského života v zimním semestru. Líbí se mi skvělá atmosféra zápasu a taky obrovská party, která po něm vždy následuje,“ svěřil se Pavel, který studuje na Filozofické fakultě Univerzity Hradec Králové.

„Čekal jsem, že hokej nebude mít moc dobrou úroveň, ale překvapil mě svou rychlostí a vůbec to byly všechno docela pohledné zápasy,“ pokračuje jeho spolužák Lukáš, který nechyběl ani na jednom z předchozích třech ročníků.

Zápasem nic nekončí, následovat bude pověstná afterparty

Vloni v rámci třetího derby východočeských univerzit uspěla ta pardubická 6:2, ta tak bude usilovat o vyrovnání stavu zápasů na 2:2! Celá akce začne v úterý 12. prosince 2017 v 18.00 hodin v ČPP Aréně v Hradci Králové. Doprovodný program, který bude obdobný jako při extraligových zápasech, slibuje skvělou atmosféru, kterou si studenti každoročně velmi užívají.

Tradicí se stala také afterparty, která vypukne vždy po skončení zápasu. Ta letošní se bude konat v Denoche Music Hall a jistě i ona nabídne bohatý program. Podrobnější informace budou včas sděleny na webu akce www.derbyuniverzit.cz.