20.09.2017
Jan Hrabal

Tomáš Mojžíš se vrací do Pardubic

PARDUBICE — Dynamo reaguje na začátek nové extraligové sezony první hráčskou změnou. Z týmu Bílých Tygrů Liberec přichází na hostování pro celý letošní ročník obránce Tomáš Mojžíš. Na východ Čech se tak až do konce dubna vrací zkušený zadák, který v Pardubicích hokejově vyrostl.

„Rozhodně nás start do nové sezony nenechává klidným. Rozhodli jsme se po poradě s trenéry posílit naši defenzívu. O návrat Tomáše Mojžíše do Pardubic jsme hodně stáli a jsme rádi, že se nám jej po domluvě s Libercem podařilo zrealizovat do konce sezony,“ řekl předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Tomáš Mojžíš pochází z Kolína, prošel pardubickou mládeží, než se vydal do světa. Může se pochlubit ze zkušenosti z NHL, KHL, švédské i finské nejvyšší soutěže. Za pardubický A tým odehrál šest utkání na začátku sezony 2014/2015 před odchodem do TPS Turku, poslední dva ročníky a začátek současného odehrál v Liberci, s nímž získal tituly mistra i vicemistra.

„Získáváme do našich řad zkušeného a defenzivně laděného obránce. Spoléháme se na něj, že nám v letošní sezoně výrazně pomůže,“ doplnil k příchodu mistra světa z roku 2010 Dušan Salfický s tím, že nevylučuje další hráčské změny v pardubickém A týmu.

„Tomáš Mojžíš je velmi zkušený obránce, který je velmi dobře fyzicky vybavený a dokáže hrát agresivní hokej. Vítáme ho jako výraznou posilu do naší defenzívy. Je komplexním hráčem, počítáme s jeho velkým vytížením v našich utkáních,“ doplnil sportovní manažer a asistent trenéra Pavel Marek.

Pokud se Dynamu podaří vyřešit veškeré legislativní záležitosti s jeho transferem, tak by Tomáš Mojžíš měl zasáhnout již do pátečního utkání s Duklou Jihlava.

Tomáš Mojžíš

  • Post: obránce
  • Datum narození: 2. května 1982
  • Výška: 184 cm
  • Hmotnost: 87 kg
  • Držení hole: levé