07.09.2017
Jan Hrabal

Ondřej Kacetl před startem: Jsme bojovně naladěni!

PARDUBICE — V roli týmové jedničky vstoupí do nového soutěžního ročníku brankář Ondřej Kacetl. Šestadvacetiletý gólman přestoupil do Dynama z Mountfieldu HK a vyhlíží pokračování pardubického angažmá.

„Nálada v kabině je výborná a natěšená na extraligový start. Soustředíme se na nejvyšší soutěž, ať už to vypukne. Jsme bojovně naladěni a připraveni plnit všechny pokyny, abychom byli úspěšní,“ řekl pardubický brankář.

V minulé sezoně odchytal v červenobílých barvách během měsíčního hostování sedm utkání s úspěšností 92,62 procenta. Po skončení sezony se oba východočeské extraligové kluby rozhodly na přestupu.

„Prostředí a lidi okolo v Pardubicích znám již ze svého krátkého působení v minulé sezoně. Pro mě to tedy není nic nového. Jsem rád, že to dopadlo a že mohu být tady. Příprava byla neobvykle dlouhá, na led jsme šli již 9. července, tedy dva měsíce před začátkem extraligy. Pořádně jsme potrénovali, jsme připraveni, v pátek se ukáže, jak dobře,“ nechal se slyšet Ondřej Kacetl.

Tým Dynama prošel výraznou proměnou. „Máme mnoho nových obránců oproti minulé sezoně. Přišli Kanaďané, aby zvýšili důraz v defenzívě. Stále pracujeme na vzájemné souhře, vše je na dobré cestě, abychom to vyladili bez závad. Občas se stane, že na Čechy křičím ‚time‘ a na Kanaďany ‚čas‘, ale už si rozumíme a pousmějeme se pak. To jsou základní povely, všichni vědí, co mají dělat,“ prohlásil gólman Dynama.

Oba pardubičtí brankáři si, jak se říká, sedli. „Mohu říci, že s Martinem Růžičkou vycházíme úplně super – skvěle si rozumíme. Kamarádíme spolu hodně i mimo led, nemáme spolu sebemenší problém, ba naopak, vzájemně se podporujeme. Oběma nám jde o úspěch týmu, proto si přejeme, aby se druhému dařilo,“ prohlásil Ondřej Kacetl.

Do Pardubic přišel s cílem je pozvednout. „Chci maximálně pomoci týmu, aby se mu dařilo. Nikdo nechceme hrát vzadu v tabulce, půjdeme pěkně zápas po zápasu a, věřím, sbírat body. Uvědomuji si, že vždy bude chytat ten brankář, kterému se bude více dařit,“ poznamenal.

„Královéhradeckou kapitolu jsem již definitivně uzavřel. Dohodli jsme se na ukončení spolupráce a přestupu do Pardubic. Jsem tady a soustředím se jen na Dynamo. Datum třináctého kola nemám zakroužkované kvůli derby, ale protože mám narozeniny,“ nechal se slyšet.

Dynamo odpálí 68. nepřetržitou sezonu v nejvyšší soutěži atraktivním soubojem se Spartou Praha. „Odstartujeme ji s top týmem české extraligy, Sparta zajímavě posílila, budou lítat a moc se těšíme. Musíme se hodně dobře připravit, abychom chytli začátek a start do sezony zvládli,“ uzavřel Ondřej Kacetl.