15.8.2017
Pavel Kortus ml., Jan Hrabal

Dynamo otočilo odvetu, Motor porazilo 4:2

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Šestou výhru v sérii přípravných utkání si připsali pardubičtí hokejisté v Českých Budějovicích. Na ledě Motoru sice po první třetině prohrávali o dvě branky, v dalších částech zápasu ale dokázali jeho vývoj zcela zvrátit. Nejprve v oslabení snižoval Tomáš Vondráček, v závěru druhé části hry vyrovnal Jan Starý v přesilovce, vítěznou trefu přidal Jordann Perret, kterou pět minut před koncem pojistil Patrik Poulíček.

Přát., úterý 15.8.2017, Budvar aréna

České Budějovice

Dynamo Pardubice

2:4
2:0, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 2:52 Nedorost (Čermák), 16:23 Vlček – 20:46 Vondráček (Kaut), 34:53 Starý (Dušek, Trončinský), 47:30 Perret (Bojko, Beran), 54:55 Poulíček (Ščotka). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 10:7 (5:4, 2:0, 3:3), navíc Holland (Dynamo Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 1820. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
České Budějovice: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Kutlák, Mucha, Vráblík, Dudáček – Čermák, Pajič, Nedorost – Dostálek, Galamboš, M. Novák – Crowder, Vlček, Heřman – Šulek, Prokeš, Doktor.
Dynamo Pardubice: Růžička – Wishart, Cardwell, Trončinský, Holland, Voženílek, Ščotka, Havlík, Grebeňuk – Treille, Tomášek, Vondráček – Starý, Dušek, Kaut – Quuenneville, Poulíček, J. Sýkora – Perret, Bojko, Beran.

Komentář

Stavjaňův tým vstoupil do utkání výborně. Po osmatřiceti vteřinách sice šel Čermák na trestnou lavici, po ubráněném oslabení ale důrazný domácí forvard připravil možnost pro Václava Nedorosta, který mezi betony prostřelil Růžičku – 1:0.

Záhy mohl vyrovnat zblízka Starý, jenže domácí brankář Kváča vytasil pohotový zákrok. Na druhé straně byl gól ve vzduchu při signalizované výhodě, kdy se po kotouči sápal Kutlák, jeho teč však letěla těsně vedle. Kapitán Motoru byl i v následné přesilovce při chuti, opět však pálil o kousek mimo. Když poté Vlček nastřelil tyč, dostali se ke slovu i perníkáři. Když šli krátce po sobě na trestnou lavici Doktor a Pavlin, hráli hosté dvě minuty pět na tři. Drtivý tlak Pardubic vyvrcholil ranou Quuennevilla do tyče, Petr Kváča se svými spoluhráči tak uhájil s vypětím všech sil čisté konto. Otřepané „nedáš – dostaneš“ mohl po konci oslabení potvrdit Pajič, nabídku Nedorosta ale po milimetrovém pasu nepřetavil ve druhý gól. Co nezvládl Pajič, to dokázal Filip Vlček, jenž se proháčkoval před branku a v 17. minutě zvýšil vedení Motoru – 2:0.

Druhou periodu otevřeli lépe Východočeši, když v oslabení uprchl Martin Kaut společně s Tomášem Vondráčkem, který parádní ranou z první vymetl růžek Kváčovy svatyně – 2:1.

Málo vídaná situace nastala 27. minuta, kdy během třiceti vteřin byla nařízena dvě trestná střílení. Exekutoři volili podobná zakončení, oba neuspěli. Nejprve Kváča vychytal Duška, záhy Pajič neuspěl proti Růžičkovi. Hosté se nakonec dočkali vyrovnání ve 35. minutě, kdy po sporném vyloučení Heřmana v následné přesilovce doklepl Jan Starý do sítě Duškovu střelu – 2:2.

V prostřední části měli navrch agresivnější hráči v bílých dresech. Že bude skóre po čtyřiceti minutách vyrovnané, mohl změnit Doktor, proti jeho šanci se ale vyznamenal pardubický muž s maskou.

Vrátit soupeři porážku 0:5 z minulého týdne toužili Stavjaňovi svěřenci, i proto vlétli do závěrečné třetiny s větším elánem. Aby se Jihočeši vrátili do vedení, potřebovali by i kousek štěstí. Ten jim chyběl například při teči Heřmana nebo ráně Galamboše, po níž už Růžička hledal kotouč za svými zády. Obrat dokonali hosté nenápadně. V polovině 48. minuty se odražený puk dostal k Bojkovi, ten do něj jen plácl směrem ke Kváčově brance a důrazný Jordann Perret jej dotlačil do sítě – 2:3.

Jihočeši pak zasypali Růžičku salvou střel, žádná se však neujala. Pardubický brankář odolal a pak mohl s potěšením sledovat, jak jeho protějška Kváču nechali domácí obránci na holičkách. V přesilovce totiž domácí zapomněli na Patrika Poulíčka, jenž z třetí dorážky už propasíroval kotouč do sítě – 2:4.

V závěru už se Motor neprosadil, přestože zbraně nesložil. Pardubice tak zvítězily v Budvar areně 4:2, celkově se mohou pochlubit šestou výhrou v osmi odehraných přípravných utkáních. To další sehrají příští týden v úterý ve Zlíně.