28.07.2017
Jan Hrabal

Akademiky čekají v přípravě kvalitně obsazené turnaje

PARDUBICE — Začátkem srpna se rozjedou série přípravných utkání mládežnických týmů na novou sezonu. Akademická družstva čeká dohromady přes třicet zápasů, navíc se zúčastní turnajových klání. Junioři a starší dorostenci na nich vyzvou soupeře v Tipsport areně, mladší dorostenci zavítají do Ostravy.

Junioři nastoupí již v úterý 1. srpna 2017 v Mladé Boleslavi, doma se svěřenci Richarda Krále a Jiřího Malinského poprvé představí o týden později proti stejnému soupeři. Na mezinárodním turnaji během druhého srpnového víkendu se postupně utkají s Popradem, Vítkovicemi, Zvolenem a Libercem. Před zahájením extraligové sezony je čeká ještě dvojice domácích utkání s Jihlavou a Olomoucí.

Starší dorostenci se nejprve ukáží ve čtvrtek 3. srpna 2017 v Mladí Boleslavi, o den později nastoupí doma proti Jihlavě. Na domácím turnaji během třetího srpnového víkendu se svěřenci Michala Mikesky a Jaroslava Plíška střetnou s Hradcem Králové a Olomoucí, další rozpis bude znám dle vývoje klání. Po něm se doma ukáží ještě v soubojích s Mladou Boleslaví a Libercem.

Mladší dorostenci se jako první představí v úterý 1. srpna 2017 doma proti Letňanům, o dva dny později nastoupí v Tipsport areně v derby s Mountfieldem HK. Na turnaj odcestují světenci Milana Kusého a Josefa Marhy v polovině měsíce do Vítkovic, kde je čekají i dva slovenští soupeři. Generálkami na vstup do sezony budou domácí utkání s Bílými Tygry 23. srpna 2017 a následná odveta pod Ještědem o pět dní později.