19.07.2017
Jan Hrabal

Filip Zadina odchází do zámoří

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice vyšel vstříc žádosti svému útočníkovi Filipu Zadinovi a stvrzením mezinárodní transfer karty mu umožnil odejít do Kanady. Pardubický odchovanec tak může v příštím ročníku působit za oceánem v klubu Halifax Mooseheads.

„Filip je naším odchovancem, který dostal prostor v našem prvním mužstvu, aby mohl rozvíjet svůj mimořádný talent. Již v šestnácti letech nastoupil v Tipsport extralize a patří mezi nejtalentovanější hráče svého ročníku,“ uvedl generální manažer Dynama Dušan Salfický s tím, že pardubický klub uvolnil Filipa Zadinu prozatím pouze na sezonu 2017/2018.

V minulé sezoně nastoupil Filip Zadina k 29 utkáním za A tým, vstřelil v nich dvě branky a zaznamenal stejný počet nahrávek. „Filipovi přejeme hodně štěstí. Za dané situace bylo jeho uvolnění pro obě strany nejprospěšnější. Čeká jej přelomový rok, který může rozhodnout o jeho kariéře v NHL, po které touží každý hokejista. Proto jsme mu umožnili jít si za jeho snem. Pokud se mu podaří získat smlouvu v NHL, budeme na něj stejně pyšní jako na dalšího odchovance našeho mládežnického systému, jenž dosáhl nejvyšší hokejové mety. Filip zůstává nadále hráčem Dynama Pardubice. U nás má dveře samozřejmě otevřené, věřím, že se jednou vrátí a nabyté zkušenosti využije v našem týmu,“ doplnil šéf pardubického klubu.